Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, sljedeću „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu organizira u Vukovaru. Radionica će se održati u utorak, 15. svibnja u vukovarskom hotelu Lav II, a govornici i gosti predavači će, između ostalih, biti vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel.
„Nakon uspješno održane radionice u Puli, izuzetno nas veseli što će Slavonija i Vukovar biti domaćin sljedeće Hrvatska 365 Gourmet radionice posvećene izvrsnosti u eno-gastronomiji. Kada svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom i bogatim međunarodnim iskustvom potvrđuju kvalitetu i resursno bogatstvo hrvatske gastronomije, onda to za nas predstavlja dodatnu motivaciju u još snažnijem pozicioniranju i razvijanju hrvatske eno-gastronomske scene u funkciji turizma. Drago mi je što će Lionel i Frank, dva vrhunska chefa, održati predavanja u Vukovaru i prenijeti svoja znanja i iskustva na slavonske chefove jer upravo oni imaju ključnu ulogu u prezentaciji naših specijaliteta gostima koji nam dolaze iz cijeloga svijeta“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako poziva sve zainteresirane chefove i eno-gastronomske stručnjake s područja Slavonije i Baranje da se prijave na radionicu koja predstavlja izuzetnu priliku za susret s međunarodno priznatim chefovima.
Chef Lionel Levy, koji će u sklopu radionice u Vukovaru održati predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Levy je također poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a nositelj je Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Chef Frank Renimel zanat je učio od najboljih francuskih chefova, braće Pourcel, Gérarda Garriguesa te Dominiquea Toulousyja, koji mu postaje pravi mentor i koji u njemu budi istinsku kreativnost. Renimel u restoranu „Relais de Pigasse“ pronalazi inspiraciju potrebnu za dobivanje prve Michelinove zvjezdice koja mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina.
O aktualnim temama iz domene slastičarstva na radionici će govoriti chef slastičar Clement Higgins, vlasnik vrlo uspješne slastičarske radnje u Marseilleu, dok će predavanje na temu upravljanja brendom u eno-gastronomiji održati brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici će prisustvovati i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja će održati predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.
Dodajmo kako se zainteresirani za radionicu, koja je besplatna, mogu prijaviti putem obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice do petka, 11. svibnja 2018. godine do 16:00 sati.