Objave za medije

Austrijancima je Hrvatska broj jedan inozemna destinacija!

21.06.2018. -
Priopćenja
Prema istraživanju „Reisemonitoring“, kojeg je proveo ÖAMTC, austrijski nacionalni auto-moto klub, Hrvatska je vodeća inozemna destinacija na austrijskom tržištu.

D-Marin Dalmacija postaje nautičko središte svijeta

19.06.2018. -
Priopćenja
Najbolji svjetski jedriličari nastavljaju svoj boravak u Hrvatskoj. Nakon sjajne organizacije Šibenik 52 Super Series Sailing Weeka u D-Marin Mandalini, prestižnu klasu ugostit će najveća hrvatska marina.

Dodijeljene nagrade Zlatna penkala Hrvatske turističke zajednice

14.06.2018. -
Priopćenja
Hrvatska turistička zajednica tradicionalno je, četrnaesti put za redom, organizirala Zlatnu penkalu, dodjelu nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima. Ove se godine dodjela održala u Osijeku.

Kampanja „Epic Week in Croatia III.“ ostvarila doseg od 50 milijuna ljudi

11.06.2018. -
Priopćenja
Doseg veći od 50 milijuna ljudi te više od 60 tisuća novih fanova na društvenim mrežama rezultati su trećeg nastavka promotivne kampanje Hrvatske turističke zajednice „Epic Week in Croatia“ provedene na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest.

Direktor Staničić na konferenciji nautičkog turizma

08.06.2018. -
Priopćenja
Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić danas je sudjelovao na konferenciji Novog lista posvećenoj nautičkom turizmu pod nazivom „Nautički turizam – prepreke, vizije i mogućnosti“.

U Istru zbog tenisa dolaze gosti s ključnih emitivnih tržišta

08.06.2018. -
Priopćenja
Umag se i ove godine s Plava Laguna Croatia Open Umag pozicionira kao jedan od predvodnika u promociji hrvatskog turizma. U Umag stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

U svibnju 30% više gostiju nego lani!

05.06.2018. -
Priopćenja
Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja svibnja ostvareno 3,6 milijuna dolazaka (+19%) i 11,6 milijuna noćenja (+24%).

Potpisan ugovor o strateškom partnerstvu Bayerna i istarske turističke zajednice

04.06.2018. -
Priopćenja
Trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu između TZ Istarske županije i nogometnog kluba Bayern iz Münchena potpisan je u ponedjeljak u Poreču.

Hrvatska među top 10 svjetskih nekonvencionalnih obiteljskih destinacija

30.05.2018. -
Priopćenja
Hrvatska kao turistička destinacija i dalje privlači američke putnike koji traže luksuzna i detaljno isplanirana putovanja. Rezultati su to analize koju je proveo Virtuoso, jedan od najutjecajnijih turističkih subjekata na svijetu specijaliziranog za luksuzna putovanja.

Češki novinari i blogeri posjetili Šibensko-kninsku županiju

29.05.2018. -
Priopćenja
Proteklog vikenda, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i njenog Predstavništva u Češkoj, a u suradnji s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije, Šibenika, Vodica, Tribunja i Murter-Kornata, organizirano je studijsko putovanje čeških novinara i blogera.