Novosti iz TZŽ-a

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Nikad bogatija manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma uz najpoznatija vina Pelješca

19.11.2019. -
Dubrovačko-neretvanska
Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 6. i 7. prosinca posjetite poluotok Pelješac, oazu plavca malog, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog. Posjetioci se na Danima otvorenih vrata peljeških podruma susreću s tradicionalnim običajima u posjeti Doma vinarske tradicije u Putnikoviću, obilaze vinske podrume i vinarije Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.
Doček Nove godine na Rivi

Na Rivi će Splićane za Novu godinu zabavljati Jelena Rozga te Tomislav Bralić i klapa Intrade

18.11.2019. -
Splitsko-dalmatinska
U "najluđoj noći" zvijezde će biti Tomislav Bralić i klapa Intrade i Jelena Rozga. Turistički djelatnici se nadaju kako će ovogodišnji prosinački program rezultatima nadmašiti lanjske, kada je Split posjetilo tisuće gostiju iz Hrvatske, ali i turista iz susjedne Bosne i Hercegovine i Slovenije.
Sveti Nikola

Proslava blagdana sv. Nikole zaštitnika Baška Vode i Komiže

18.11.2019. -
Splitsko-dalmatinska
Komižani će i ove godine u prisutnosti mnogobrojnih gostiju zapaliti drveni brod u skladu s višestoljetnom tradicijom i obilježili blagdan sv. Nikole. I na Murteru se pali gajeta, a njenim pepelom se blagoslivljaju nova plovila.
Advent u Splitu - zimski akvarel

Advent u Splitu - zimski akvarel počinje 30. studenog

18.11.2019. -
Splitsko-dalmatinska
Prošle godine za vrijeme Adventa u Splitu je turistički promet porastao za 17% u dolascima i 21% u noćenjima, a sudeći po ovogodišnjem interesu inozemnih medija, Split postaje uistinu nezaobilazna adventska destinacija.
Yammatovo 5 fueled by Cockta

Yammatovo 5 fueled by Cockta: The Pretenders & Heaven 17

18.11.2019. -
Grad Zagreb
Nakon četiri koncertna nezaboravna Yammatova, Yammat FM ponosno predstavlja Yammatovo 5 fueled by Cockta! Na glazbeno društveni događaj sezone, po prvi puta u Zagreb dolaze dva velika benda i istinske ikone pop kulture - THE PRETENDERS & HEAVEN 17. Ovogodišnje Yammatovo održava se u Laubi 30. studenog u 20 sati.
Pozitivan koncert

Posljednje izdanje Pozitivnog koncerta: Dubioza Kolektiv, Darko Rundek, Mile Kekin i Tram 11 za kraj

18.11.2019. -
Grad Zagreb
U vremenu kada su pozitivna događanja posebno vrijedna dobra je vijest da se u studenome održava 15. izdanje Pozitivnog koncerta, najvažnijeg domaćeg zimskog glazbenog događaja i jednog od najvećih u regiji. Loša je vijest da će ovogodišnje izdanje biti – posljednje. Koncert se održava 22. i 23. studenog u Domu sportova, a nastupaju Dubioza Kolektiv, Darko Rundek i ekipa, Mile Kekin, Manntra, Tram 11, Krankšvester i Atentat. 
Advent u Zagrebu

Počinje božićna čarolija u Zagrebu: Otvorenje adventa 30. studenog na Manduševcu

18.11.2019. -
Grad Zagreb
Ove godine Advent u Zagrebu počinje 30. studenog paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu te potom programima otvorenja na Zrinjevcu te Tomislavovom trgu, gdje će i ove godine biti Ledeni park sa klizalištem. Advent u Zagrebu održava se diljem grada, u parkovima, muzejima, tunelu i vilama
Advent u Vinkovima - Ledeni Orion

Advent u Vinkovcima: Još veće klizalište i niz odličnih koncerata

18.11.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Advent u Vinkovima - Ledeni Orion počinje u petak, 29. studenog i građanim donosi niz koncerata, klizalište, adventski koncert na prozorima Gimnazije, kućice s hranom i pićem te, naravno, paljenje adventskih svijeća. 

Advent pun ljubavi u Vukovaru 2019. donosi žive jaslice i Kutak Djeda Božićnjaka

18.11.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Advent u Vukovaru raste iz godine u godinu,  pa se tako kroz četiri tjedna Adventa, u kojima se uz prikaz živih jaslica, raznih predstava i radionica u posebno uređenom Kutku Djeda Božićnjaka, klizanje na gradskom klizalištu, puštanje lampiona sa željama iščekuje rođenje Isusa.
Večer škrleta i moslavačke kuhinje

Večer škrleta i moslavačke kuhinje u Popovači 30. studenog

18.11.2019. -
Sisačko-moslavačka
U Popovači se 30. studenog na Trgu II održava "Večer škrleta i moslavačke kuhinje" gdje sve posjetitelje očekuje bogata gastronomska, vinska i kulturna ponuda. Večer će "začiniti" koncert grupe Milenij u 20 sati.