Novosti iz TZŽ-a

Zlatna boula 2018.: Nagrađeni najzaslužniji za turistički uspjeh Šibensko-kninske županije

07.01.2019. -
Šibensko-kninska
Povodom obilježavanja Dana turizma Šibensko-kninske županije u šibenskoj Gradskoj vijećnici 19. prosinca je održana manifestacija 'Zlatna boula' kojom je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije nagradila iznajmljivače, ugostitelje i institucije zaslužne za turistički uspjeh županije. Najistaknutijim turističko-ugostiteljskim djelatnicima uručena su ukupno 23 priznanja od čega 3 posebna priznanja.
Solin Winterfest

Solin Winterfest: Upoznajte svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina

07.01.2019. -
Splitsko-dalmatinska
Solin Winterfest počinje 12. i traje do 14. veljače, a ulaz na njega je besplatan. Zimski festival kroz četiri različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina. Osim edukacije te osmišljavanja kulturnih sadržaja tijekom zimskih mjeseci, festival za cilj ima  razvoj turističke ponude van sezone te pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini.
Maškarani Platak

Maškarani Platak: Najzabavniji snježni spust u Hrvatskoj održava se 26. siječnja

07.01.2019. -
Primorsko-goranska
TZO Čavle 26. siječnja organizira manifestaciju Maškarani Platak. Ova je manifestacija poznata po dobroj zabavi i neformalnom maškaranom druženju, a posebnost ove omiljene fešte upravo je lokacija na kojoj se sve odvija – Platak pod snijegom. Sudionici svake godine iznenade svojim predstavljanjem, maskama i načinu spusta niz snježni brežuljak na Platku.
Riječki karneval

Kreće maškarana ludnica na Kvarneru: Pridružite se nezaboravnoj zabavi od 17. siječnja do 6. ožujka

07.01.2019. -
Primorsko-goranska
Maškarana događanja na Kvarneru kreću od 17. siječnja uz zvuk Antonjskog roga i podizanje pusta, a ove će godine trajati do 6. ožujka. Kvarner je za vrijeme karnevala jedna velika, rasplesana pozornica te se održavaju brojne fešte i zabave na otvorenom, u šatorima, u mramornim i kristalnim dvoranama, veseli se na cestama i maškaranim vozilima, u sportskim dvoranama, na moru i snijegu...
Putevima pračovjeka

Putevima pračovjeka: Obiđite prelijepo Zagorje i otkrijte kako su živjeli neandertalci

07.01.2019. -
Krapinsko-zagorska
Hrvatsko zagorje svojim gostima nudi raskošnu prirodu, edukativne radionice i mnogobrojne muzeje koji svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti. Različite aktivnosti oduševit će sve generacije.
Place2go međunarodni sajam turizma

Doznajte trikove svjetskih putnika na međunarodnom sajmu turizma Place2go

07.01.2019. -
Grad Zagreb
Međunarodni sajam turizma Place2go ponovno će pružiti putnicima zanimljive i korisne informacije o domaćim i svjetskim destinacijama. Sajam se održava od 15. do 17. ožujka u Areni Zagreb. Posjetitelje očekuju brojni interaktivni sadržaji i zanimljiva predavanja poznatih putopisaca te njihovi savjeti iz prve ruke.
35. VLADIMIR MAŽURANIĆ MEMORIJAL

35. Vladimir Mažuranić Memorijal: Juniorski kup u mačevanju 19. i 20. siječnja u Domu sportova

07.01.2019. -
Grad Zagreb
Juniorski kup u floretu najjači je svjetski juniorski turnir za sportašice u sezoni. Zagreb je prošle godine ugostio najveći broj međunarodnih natjecatelja, a na dobrom je putu da se taj uspjeh ponovi i ove sezone.
Noć muzeja 2019.

Noć muzeja: U petak, 1. veljače, ulaz u muzeje je besplatan

07.01.2019. -
Grad Zagreb
U petak 1. veljače, od 18 sati do 1 sat iza ponoći, održava se Noć muzeja te je ulaz u muzeje diljem Hrvatske besplatan. Tema je "Muzeji - Inovacije i digitalna budućnost", potaknuta promjenama i nastojanjima muzeja da svojim posjetiteljima omoguće jedinstven doživljaj. 

U Zagrebačkoj županiji 41 posto više dolazaka: Sve češći gosti iz Azije, najviše vole V. Goricu, S. Nedelju...

03.01.2019. -
Zagrebačka
Inozemni gosti ostvarili su 149.925 noćenja (93.279 dolazaka), dok su domaći gosti ostvarili 54.893 noćenja (29.643 dolazaka). Tradicionalno, najviše je bilo domaćih posjetitelja i gostiju iz Njemačke (18.583 noćenja), a vidljiv je i veliki porast broja dolazaka i noćenja turista iz Kine (10.442 noćenja i 8.198 dolazaka) i ostalih azijskih zemalja. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko i Samobor.