Novosti iz TZŽ-a

Šurlice

Autentičan doživljaj krčke gastro tradicije u vašem domu - recept za šurlice

30.03.2020. -
Primorsko-goranska
Specijalitet kvarnerske kuhinje, domaća tjestenina „šurlice“ s otoka Krka, već tradicionalno sastavni su dio jelovnika svakog slavlja, od krstitki do vjenčanja. Poslužuju se sa škampima, svježom ribom, rakovima, školjkama, gulašom od janjetine (žgvacet) ili samo uz svježi ovčji sir.
Claustra Alpium Iuliarum

Istražite antičku prošlost Kvarnera sa kauča: Online vodič po kasnorimskom obrambenom sustavu

30.03.2020. -
Primorsko-goranska
Claustra Alpium Iuliarum predstavlja niz kasnorimskih zidina, utvrda, cesta i postaja izgrađenih u 4. stoljeću zbog obrane Rima. Uz pomoć mobilne aplikacije CLAUSTRA te web stranice moguće je istražiti ostatke tog starog obrambenog sustava cijelom njegovom dužinom.
Završje

Istarsko Završje - druga najbolja europska filmska lokacija

30.03.2020. -
Istra
Glasanje za najbolju lokaciju, Location Award, trajalo je do 20. siječnja 2020. i sve do samog kraja vodila se tijesna bitka između našeg Završja i španjolskog El Hierra, kanarskog otoka na kojem je snimljena istoimena televizijska tirler serija „Hierro“, a koji je i odnio "pobjedničku lentu".
Ranč Ramarin

Izvorni slavonski ranč diči se vrhunskim konjima i tradicionalnim jelima

30.03.2020. -
Brodsko-posavska
U izvornom slavonskom ambijentu Ranča Ramarin iz Garčina možete uživati u vrhunskim gastro delicijama koje su temeljene na recepturama tradicije ovog kraja, okušati se u jahanju ili uživati u vožnji biciklom brdskim i nizinskim rutama.
Putovima Frankopana

PREDSTAVLJENA FOTOMONOGRAFIJA „PUTOVIMA FRANKOPANA“ I SREDNJOVJEKOVNI FRANKOPANSKI KOSTIMI

13.03.2020. -
Primorsko-goranska
EU projekt Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“ kojeg je Primorsko-goranska županija pokrenula 2005. godine objedinjuje prirodnu, kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu regije te ukazuje na povezanost hrvatske srednjovjekovne povijesti s europskim krugom. Projekt je inspiriran ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan koja je od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća na području Kvarnera ostavila brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći.
Rijeka I miss you

PROMOTIVNI FILM RIJEKE „I MISS YOU“ OSVOJIO DRUGU NAGRADU NA FESTIVALU “THE GOLDEN CITY GATE”

13.03.2020. -
Primorsko-goranska
Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.
Michelin

DRAGA DI LOVRANA I U 2020. NOSI MICHELINOVU ZVJEZDICU, A NAVIS I VILLA ARISTON DOBILI PREPORUKU

13.03.2020. -
Primorsko-goranska
Michelinova priznanja kao svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, potvrđuju nam kako hrvatska gastro scena može konkurirati i ostalim renomiranim svjetskim kuhinjama i njihovoj gastro ponudi. Restorani Draga di Lovrana, Navis i Villa Ariston nositelji su i oznake kvalitete Kvarner Gourmet, koju Turistička zajednica Kvarnera dodijeljuje u sklopu projekta Kvarner Gourmet & Food kroz kojeg radimo na brendiranju kvarnerske eno i gastro ponude.
Uvati vitar

Otvorene su prijave za biciklistički maraton XCM „Uvati vitar“ na prelijepom Braču

12.03.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Ove godine je prodajom early bird startnina premašen ukupan broj sudionika od prošle godine, a zatvaranjem prijava dosegla se brojka od 400 natjecatelja te se očekuje više od tisuću posjetitelja sveukupno. Na maratonu se uz bogatu lutriju i zabavni program, prezentira gastronomska ponuda otoka Brača na večeri za sve sudionike.
„ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar“

Grad Hvar ponovno domaćin 40,4 km duge swimrun utrke „ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar“

12.03.2020. -
Splitsko-dalmatinska
Već sada je zanimanje za „ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar“ veliko, prijavljena su već 64 tima koja stižu iz Švedske, Engleske, Njemačke, Francuske, SAD, Japana, Češke, Švicarske, Austrije, Rusije, Kanade, Finske, Norveške i Islanda. Očekuje se da će na glavnoj utrci nastupiti gotovo 200 timova (400 natjecatelja), dok se na sprintu dan ranije očekuje oko 35 timova (70 natjecatelja).