Novosti iz TZŽ-a

Nora – trenutak pobune

Dječja predstava „Nora – trenutak pobune“ dolazi u Vukovar

18.03.2019. -
Vukovarsko-srijemska
U Hrvatskom Domu Vukovar 19. ožujka s početkom u 20 sati održat će se dječja predstava "Nora - trenutak pobune" u izvedbi Umjetničke organizacije Tragači i zagrebačkog Centra KNAP. Predstava se odvija po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena.
ZADAR NIGHT RUN 2019

Zadar night run: Odaberite svoju utrku i uživajte u atmosferi tisućljetnog grada

18.03.2019. -
Zadarska
Utrka je već postala značajan sportsko-rekreativni događaj koji svake godine okuplja sve veći broj trkača koji imaju izbor trčati polumaraton, 10 km, 5 km ili 2,5 km. Jedinstveni doživljaj grada Zadra pruža Zadar Night Run Halfmaraton, prvi noćni polumaraton u Dalmaciji. Vrhunska atmosfera tisućljetnog grada i potpuno ravna staza garantiraju odličnu zabavu i maksimalne rezultate. 
Pag Island Trail – Say cheese and run

Pag Island Trail: Say cheese and run

18.03.2019. -
Zadarska
Otok Pag Trail, koji će se održati u subotu 6. travnja, idealna je prilika da pobliže upoznate Kolan, prijestolnicu sira, ali i kulturu i običaje čudesnog otoka Paga. Izaberite svoju utrku i iskoristite priliku da uz trčanje i druženje upoznate i osjetite otok Pag. Sudionike očekuje obilje dobre hrane, domaćih proizvoda i vrhunske zabave. 
TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL 2019

Tuna, sushi & Wine festival: Uživajte u hrvatskoj i japanskoj gastronomiji na festivalu u Zadru

18.03.2019. -
Zadarska
Tuna, Sushi & Wine Festival 2019. predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem. Festival se održava u Zadru od 5. do 14. travnja, a posjetitelji će moći uživati u gala večeri, radionicama, prezentacijama i predavanjima te na eno-gastro tržnici, kao i na večeri u nekom od zadarskih restorana koji nude tunu i druge riblje delicije. 
9. Kulturaljka Šibenik

9. Kulturaljka: U Šibenik stiže američki gypsy-punk bend Kultur Shock!

18.03.2019. -
Šibensko-kninska
Pridružite se najvećoj rock fešti u Šibeniku na manifestaciji koja će se održati u subotu 20. travnja, kada će u Šibeniku po prvi put nastupiti kultni američki bend Kultur Shock. Na velikoj bini bok uz bok američkom bendu Kultur Shock i njihovom posebnom gostu Edi Maajci, pojavit će se tako još tri lokalna izvođača, a sprema se i koncert zagrijavanja. Program Kulturaljke, uz koncerte, uključuje i izložbe, tribine, edukacijska predavanja i radionice.
2. Wine VIP Event

2. Wine VIP Event: Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca u Vodicama

18.03.2019. -
Šibensko-kninska
Na edukativnom druženju sudionike očekuju zanimljiva predavanja cijenjenih ugostitelja i profesionalnih vinskih znalaca-sommeliera, među kojima su: Filip Savić, Mario Meštrović i Jure Andrijašević te posebni gosti iz Slovenije i Austrije - gospođa Mira Šemić te Suvad Suwi Zlatic. Njima će se pridružiti i kuharski majstori Ivan Pažanin, Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević i drugi.
2. Krka polumaraton

2. Krka polumaraton: Provedite nezaboravan trkači vikend u Nacionalnom parku Krka

18.03.2019. -
Šibensko-kninska
Krka polumaraton jedinstvena je međunarodna atletska utrka koja se drugi put održava u Nacionalnom parku Krka. Staza je većim dijelom ravna, s jednim težim i duljim spustom i izazovnim usponom iz kanjona Krke. Trkači mogu birati između polumaratona i kraće utrke na 5,5 km. Start polumaratona je u Centru Puljani, u subotu, 13. travnja u 10 sati, a cilj je u atraktivnom rimskom vojnom logoru Amfiteatru Burnum. Kraća utrka starta deset minuta nakon polumaratona.
11. Kostajnički pjesnički susreti Milivoj Cvetnić

11. Kostajnički pjesnički susreti Milivoj Cvetnić u Hotelu Central 22. ožujka

18.03.2019. -
Sisačko-moslavačka
Na poticaj Jurja-Đuke Cvetnića, brata pokojnoga Milivoja, i zalaganjem Đure Tadića, samozatajnog, energičnog pokretača, okupila se grupica entuzijasta, započela pjesničke susrete, a u kolovozu 2011. registrirala se i kao udruga Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica. Broji tridesetak članova, a Kostajnički pjesnički susreti Milivoj Cvetnić su, zahvaljujući njima, davno prerasli okvire Hrvatske Kostajnice. 
U srcu grada Sisak

U srcu grada: Svake subote na sisačkom Korzu uživajte u programu za sve generacije

18.03.2019. -
Sisačko-moslavačka
Za najmlađe sugrađane tu su nezaobilazne kazališne predstave u Daskalištu, a u kinu Doma kulture Kristalna kocka vedrine mogu se pogledati najnoviji dječji filmski hitovi. Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac organizira igraonice i radionice kojima se razvija kreativnost najmlađih sugrađana. Za one malo starije tu su koncerti pod nazivom Skoro u podne, sajam antikviteta...
Park šuma Djed

Park šuma Djed: S osvježenih info-tabli doznajte zanimljivosti o našem zavičaju

18.03.2019. -
Sisačko-moslavačka
Spada li jagoda u voće ili povrće, ili možda cvijeće? Koje su to medonosne vrste otrovne? Koja vrsta prva cvjeta na brdu Djed? Odgovore na pitanja i druge zanimljivosti možete saznati s osvježenih informativnih tabli koje se nalaze raspoređene uz Informativnu stazu Park šume Djed. Table sadrže mnoge zanimljive podatke o flori i fauni Park šume Djed, a uskoro će im se pridružiti i makete životinja za još zanimljivije šetnje u slobodno vrijeme.