Novosti iz TZŽ-a

Splitsko-dalmatinska županija u prvom polugodištu bilježi rast dolazaka i noćenja za 9, odnosno 4 %

16.07.2019. -
Splitsko-dalmatinska
Pozitivnom trendu rasta turističkog prometa najviše su pridonijeli strani turisti kojih je došlo 975.337 odnosno 10 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine sa 3.760.650 noćenja što je porast od 5 posto u odnosu na prošlu godinu.
Big Game Komiža

Big Game Komiža: Od 17. do 21. srpnja posade iz 10 zemalja kreću u lov na velike trofeje

16.07.2019. -
Splitsko-dalmatinska
U organizaciji ŠRK Big game Croatija i Turističke zajednice Komiža grad Komiža na otoku Visu će od 17. do 21. srpnja po osmi put biti domaćin popularne ribolovne sportsko-zabavne manifestacije "Big game Komiža 2019." - natjecanja u ribolovu na velike trofeje: tune, iglune i gofeove.

The Guardian izabrao Peruču među 20 najljepših jezera Europe

16.07.2019. -
Splitsko-dalmatinska
„Tamo ćete vrhunski voziti bicikl, loviti u jezeru ribu, otkrivati autentičnu seosku sredinu Dalmatinske zagore i upoznavati lokalnu kulturu i običaje. Na obali jezera je novi kamp sa odličnom ponudom, a najbliže mjesto je Vrlika poznata po svojoj tvrđavi“, piše Nataly Anderson u britanskoj novini koja izlazi od 1821. godine u nakladi od oko 150 tisuća primjeraka dnevno.
U prvih šest mjeseci 14 posto više turista u Zagrebačkoj županiji

U prvih šest mjeseci 14 posto više turista u Zagrebačkoj županiji

16.07.2019. -
Zadarska
Najviše dolazaka, iza domaćih gostiju, ostvarili su gosti iz Kine te ostalih azijskih zemalja, a nakon njih tradicionalno slijede gosti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine te SAD-a. Najposjećeniji gradovi u prvoj polovici godine bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Sveta Nedelja.

Otvoren jedini kamp s pet zvjezdica u Dalmaciji - Falkensteiner Premium Camping Zadar

16.07.2019. -
Zadarska
Kamp se sastoji se od 369 prostranih i potpuno opremljenih jedinica, od čega 269 parcela, 87 mobilnih kućica i 13 glamping šatora. U njega je uloženo 9 milijuna eura, a bit će otvoren tijekom cijele godine. Dizajniran je u skladu s održivim razvojem, a pažnja je posvećena i konceptu zelenila i recikliranju otpada.
High Grounds Festival

High Grounds Festival u Varaždinskim Toplicama od 26. do 28. srpnja

16.07.2019. -
Varaždinska
Svatko će na festivalu pronaći nešto za sebe: radionice za djecu, dokumentarni film, izložbe, radionice, predavanja, nastup bendova, a sve to uz besplatni kamping. Svi koji vole boraviti u prirodi imat će priliku napuniti duh i um pozitivom energijom.

Šibenik: Suradnja turističkih zajednica s turističkom inspekcijom

16.07.2019. -
Šibensko-kninska
Sustavnim praćenjem i istraživanjem uočeno je kako se sve više zanemaruju obveze koje iznajmljivači imaju. Kako bi se olakšalo svima koji se možda ustručavaju javno dati primjedbu, u urede turističkih zajednica diljem županije distribuirane su kutije za primjedbe.

Osvijestite moć pokreta: 9. Šibenski plesni festival od 22. do 27. srpnja

16.07.2019. -
Šibensko-kninska
Šibenski plesni festival jedini je festival u ovom dijelu Europe koji nudi odličnu plesnu edukaciju za mlade plesače, odmor i cjelovečernji scenski program za sve ljubitelje plesne umjetnosti, građane Šibenika i mnogobrojne goste.

Rogozničani dobili plažu na pse: Ovog ljeta na kupanje s ljubimcima

16.07.2019. -
Šibensko-kninska
Plaža za pse nalazi se u blizini plaže Lozica, a na njoj vrijede posebna pravila ponašanja kako bi vlasnicima i psima kupanje prošlo bez neugodnih iskustava. Pravila ponašanja jasno su istaknuta na dvojezičnoj tabli.

Sailor - Sweet & Salt Festival 26. srpnja u Rijeci

16.07.2019. -
Primorsko-goranska
Novi inovativni riječki festival “Sailor - Sweet & Salt Festival” koji objedinjuje znanost, umjetnost i popularnu kulturu, održava se u centru Rijeke, na Senjskom pristaništu, uz niz pažljivo biranih domaćih domaćih glazbenika. Glavno ime festivala unikatna je pojava hrvatske glazbene scene Josipa Lisac.