Novosti iz TZŽ-a

Martinje se slavi diljem Zagrebačke županije; pronađite nešto za sebe!

06.11.2018. -
Zagrebačka
I ove se godine Martinje obilježava diljem Zagrebačke županije, a na zagrebačkom Trgu bana J. Jelačića od 5. do 11. studenoga održava se tradicionalna manifestacija “Martin je u Zagrebu”. Pronađite nešto za sebe u bogatom programu proslave Martinja u Zagrebačkoj županiji.
Novi brend-identitet turizma Zadarske županije

Zadarska županija ima novi brend-identitet koji ju stavlja uz bok velikim destinacijama

06.11.2018. -
Zadarska
Turistička zajednica Zadarske županije predstavila je krajem listopada novi brend-identitet turizma Zadarske županije. Konačni rezultat je moderan i atraktivan materijal koji Zadarsku županiju stavlja uz bok velikim destinacijama i uzdiže iznad konkurencije, čiji je cilj stvoriti lojalnost gostiju, povezati se s posjetiteljima stvarajući im doživljaj koji će se upamtiti i kojem će se vraćati.
likovna galerija u Barbara baru Falkensteiner Hotels & Residences

Falkensteiner Hotels & Residences otvara likovnu galeriju u Barbara baru hotela Funimation

06.11.2018. -
Zadarska
Barbara bar, u sklopu hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, ove jeseni je u znaku umjetnosti, glazbe i vina. Zadrane očekuje izložba slika renomiranoga hrvatskog umjetnika Rajka Ajdinovića uz nastup jazz, blues i soul pjevačice Elene Stelle, prezentacija whiskeya te prvog hrvatskog premium gina Curzola 1298.
Martinje u Novom Marofu

Martinje v Marofu: Doznajte kako se mošt krsti prema Križevačkim štatutima u Novom Marofu

06.11.2018. -
Varaždinska
Studeni uvijek ide zajedno sa plodovima jeseni pa tako "Martinje v Marofu" povezuje najbolje iz prirode ali i tradicije. Krštenje mošta prema Križevačkim štatutima, gastronomska ponuda prilagođena ovoj veseloj manifestaciji te mnoštvo zabavnih sadržaja izvrstan su razlog da 10. studenog posjetite Novi Marof.  
Martinje u Varaždinskim toplicama

Posjetite Martinjski sejem u Varaždinskim toplicama 11. studenog

06.11.2018. -
Varaždinska
Obzirom da ovaj bogat vinorodni kraj tradicionalno slavi i Sv. Martina, kojem je Toplička župna crkva i posvećena, Turistička zajednica svake godine organizira Martinjski sejem u sklopu proslave Martinja. Krsti se mošt/vino, peku se kesteni, degustiraju se razna vina Udruge vinogradara i voćara Sv. Martin uz prigodnu glazbu.

19. Šibenska regata krstaša: Šibenska riva postaje pozornica za tradicionalnu regatu

06.11.2018. -
Šibensko-kninska
Početkom prosinca, povodom blagdana zaštitnika putnika i pomoraca sv. Nikole, šibenski jedriličarski klub Val organizira već tradicionalnu, 19. po redu Šibensku regatu krstaša.  Šibenska regata jedri se u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što je ovo jedna od rijetkih regata koja živi s publikom, budući da je cijela šibenska riva jedno veliko gledalište.
Interstas 2018.

Međunarodna smotra turizma, turističkog filma i krajobraza u Solinu

06.11.2018. -
Splitsko-dalmatinska
Od 7. do 10. studenog u hotelu President Solin održat će se 25. jubilarna međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas, unutar koje se održavaju Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO) i predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe.
Grand Gourmet Festival

Grand Gourmet u Makarskoj – natjecanje konobara, barmena, barista i restorana

06.11.2018. -
Splitsko-dalmatinska
U makarskom hotelu Meteor, započeo je 6. studenog međunarodni festival Grand Gourmet 2018. u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmen, barista  te natjecanje ugostiteljskih objekata. Sve do 8. studenog, u jutarnjem dijelu festivala održavat će se predavanja, edukacije i treninzi, dok je popodnevni dio posvećen natjecanjima i izložbama. 

Kvarner će biti domaćin svjetskog kongresa turističkih profesionalaca 2020.

06.11.2018. -
Primorsko-goranska
Kvarner je u jakoj konkurenciji najprije ušao u finale izbora destinacije, a zatim je nadmoćno pobijedio švicarski grad Lugano i izborio domaćinstvo Svjetskog Skål kongresa 2020. godine, koji će se održavati u Opatiji i Rijeci, pod motom “SKÅL CONGRESS IN THE EUROPEAN CAPITAL OF CULTURE 2020”.
 Večeri škrleta i moslavačke kuhinje

Vikend u Popovači u znaku škrleta i moslavačke kuhinje

06.11.2018. -
Sisačko-moslavačka
Prvi vikend u prosincu u Popovači će biti u znaku škrleta i moslavačke kuhinje. Događanja započinju sa VIII. Večeri škrleta i moslavačke kuhinje, koja se održava 1. prosinca u Vinskom dvoru u Popovači. Uz tradicionalnu izložbu i degustaciju vina, u okusima bogate autohtone moslavačke kuhinje uživat ćemo uz zvukove tamburica i folklorni program.