Novosti iz TZŽ-a

Zadar Basketball Tournament

Zadar Basketball Tournament: KK Zadar će ugostiti Anadolu Efes, Himki i ALBU

09.09.2019. -
Zadarska
U košarkaškoj dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, od 18. do 21. rujna održava se šesto izdanje jakog međunarodnog košarkaškog turnira sa snažnim euroligaškim pečatom - Zadar Basketball Tournament. Na turniru će sudjelovati KK Zadar te tri sudionika najjačeg europskog klupskog natjecanja Eurolige i to prvak Turske i doprvak Europe Anadolu Efes iz Istanbula te doprvaci Rusije i Njemačke, Himki iz Moskve i ALBA iz Berlina.
Highlander Velebit

Prijavite se na Highlander Velebit - petodnevnu, preko 100 km dugu planinarsku avanturu

09.09.2019. -
Zadarska
Highlander Velebit je petodnevno, preko 100 km dugo planinarsko iskustvo kroz spektakularne ljepote parka prirode Velebit, a koje uključuje i prolazak kroz dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit na sjeveru i Paklenicu na jugu. Ove se godine održava od 14. do 19. rujna, a prijave su u tijeku.
Adventure Race Croatia 2019

Adventure Race Croatia 2019: 500 kilometara bicikliranja i kajakarenja po divnoj zadarskoj regiji

09.09.2019. -
Zadarska
Pustolovna utrka Adventure Race Croatia 2019. kvalifikacijska je utrka serije Adventure Race World Series, a odvijat će se od 10. do 15. rujna 2019. godine na području Zadarske županije. Četveročlani timovi u četiri dana kontinuiranog trčanja, vožnje brdskog bicikla, kajakarenja i orijentacije prolaze 500 km zahtjevnog i izazovnog, no predivnog terena zadarske regije.
Forum kulture i edukacije 2019

Forum kulture i edukacije - Povijesni izvori u stvaranju novih vrijednosti kulture i baštine

09.09.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Udruga Samopozitivno vas poziva 17. rujna u 17.30 sati na Forum kulture i edukacije 2019. u sklopu 54. Vinkovačkih jeseni na temu "Povijesni izvori u stvaranju novih vrijednosti kulture i baštine". Ove godine u obilju kulturnog programa i predavanja sudionici će moći uživati u likovnoj koloniji, predavanjima i predstavljanju romana.
ŠOUŠOUŠOU festival

ŠOUŠOUŠOU festival dovodi četiri benda, četiri DJ-a i puno mladih umjetnika

09.09.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Drugo izdanje ŠOUŠOUŠOU festivala održat će se od 12. do 15. rujna u vinkovačkom novootvorenom Walkow - Centru kulture. Program ove godine sadržava svirke 4 benda, 4 DJa, puno mladih umjetnika koji će izlagati svoje radove i fotografije te filmske projekcije.
Vinkovačke jeseni

54. Vinkovačke jeseni: Sva ljepota Slavonije od 13. do 22. rujna u Vinkovcima

09.09.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Osim temeljnih događanja, održat će se ukupno 50-tak kulturnih, gospodarskih i sportskih priredbi. Županijska smotra folklora održat će se u velikom šatoru na svečanoj pozornici u razdoblju od 13. do 18. rujna te će na istima nastupiti 61 KUD. Kao i uvijek, svi će posjetitelji moći uživati i u Dječjim vinkovačkim jesenima, a HRT će kao i uvijek uživo prenositi svečano otvorenje u petak, 20. rujna.
Dani otvorenih vrata TZ Vinkovaca

Dani otvorenih vrata TZ Vinkovaca: Upoznajte grad uz vodiča i doznajte sve o Red Bull Soapbox utrci

09.09.2019. -
Vukovarsko-srijemska
Dani otvorenih vrata TZ Vinkovaca ove se godine održavaju od 9. do 12. rujna, a svim posjetiteljima donose obilazak grada uz profesionalnog turističkog vodiča, prezentaciju Red Bull Soapbox utrke i prezentaciju "Vizualni identitet TZ Vukovarsko - srijemske županije i poveznica s brendom Vinkovaca" te postavljanje info plakata na željeznički kolodvor.
Voloderske jeseni

Voloderske jeseni: Raskoš moslavačke tradicije od 13. do 15. rujna

09.09.2019. -
Sisačko-moslavačka
Voloderske jeseni održavaju se od 13. do 15. rujna te su najveća i najstarija manifestacija posvećena tradicijskim berbenim običajima. Uz gospodarsku izložbu pripremili smo bogat kulturno-umjetnički program koji će prezentirati raskoš moslavačkih nošnji i tradicije, kao i zabavni te gastronomski program. 

Dani sjećanja u Petrinji: Rujan posvećen stradalim i nestalim braniteljima te civilnim žrtvama

09.09.2019. -
Sisačko-moslavačka
Programi su započeli 1.rujna hodočašćem u Mariju Bistricu. Središnja manifestacija 16. rujna započet će svetom misom zadušnicom za sve poginule i nastavit će se kolonom sjećanja, komemoracijom te izložbom ratnih slika grada Petrinje i okolice, a glazbena grupa Laura's svojim će koncertom 29. rujna zaključiti ovogodišnji program manifestacije.
DANI GRADITELJSKE BAŠTINE U KRAPJU

DANI GRADITELJSKE BAŠTINE U KRAPJU 21. rujna

09.09.2019. -
Sisačko-moslavačka
Turistička zajednica općine Jasenovac, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Općina Jasenovac pozivaju Vas na Dane graditeljske baštine u Krapju u subotu 21. rujna. Očekuje Vas raznovrstan kulturno-umjetnički i zabavni program, sadržaji prilagođeni svim uzrastima, bogata gastronomska ponuda, šaran na rašljama i besplatni fiš i gulaš.