Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija DMO i destinacijskih menadžment kompanija DMK

Hrvatska turistička zajednica će u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija tijekom 2018. i 2019. godine realizirati program edukacije za javni i privatni sektor na temu:

Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija DMO i destinacijskih menadžment kompanija DMK“ uz izvođenje po 3 radionice na području 10 turističkih klastera Hrvatske što podrazumijeva Grad Zagreb, klaster Središnja Hrvatska, klaster Slavonija, klaster Istra, klaster Kvarner, klaster Lika-Karlovac, klaster Dalmacija-Zadar, klaster Dalmacija-Šibenik, klaster Split i klaster Dubrovnik.

Turističko tržište postaje izrazito konkurentno i sve je veća potreba razvoja nove destinacijske ponude i proizvoda jedinstvenih doživljaja i turističkih paket aranžmana turizma posebnih interesa, a za što je ključna kvalitetna suradnja privatnog i javnog sektora, inovativni proizvodi koji prate sve relevantne trendove te kvalitetni i obrazovani zaposlenici.

Stručne radionice namijenjene su direktorima turističkih zajednica i stručnim suradnicima u turističkim zajednicama na razini gradova, općina i županija, zaposlenima u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma te komercijalistima turističkih agencija koje posluju kao DMK i/ili potencijalni DMK.

Cilj radionica je identifikacija stanja i glavnih izazova u komercijalizaciji složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa, stanja i glavnih izazova u suradnji i komunikaciji sustava turističkih zajednica s postojećim DMK i/ili potencijalnim DMK, dugoročnih obrazovnih potreba i odabira prioriteta u nastavku edukativnih aktivnosti u okviru razvoja DMK.

Predavač: Željko Trezner kao stručnjak aktivno sudjeluje u različitim projektima, stručnim vijećima i skupinama u području menadžmenta turoperatora i turističkih agencija, destinacijskog marketinga i menadžmenta te održivog turizma općenito. Prodekan je Visoke škole Aspira i savjetnik Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija. Kao stručnjak s velikim poslovnim iskustvom uspješno integrira teorijske osnove u praktična rješenja koja su objavljena u brojnim priručnicima i stručnim člancima te prezentirana na mnogim radionicama, seminarima i konferencijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Očekivani rezultati prve radionice : Identifikacija glavnih izazova u razvoju složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u klasterima i daljnjih aktivnosti edukacija i razvoja DMK u suradnji s DMO.

Očekivani rezultati druge radionice : fokusirana edukacija u područjima identificiranih glavnih izazova u komercijalizaciji složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa te u suradnji i komunikaciji sustava turističkih zajednica s postojećim DMK i/ili potencijalnim DMK.


Dalmacija – Split
Druga radionica: 09.04.2019.
Lokacija: hotel Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3.

Raspored:
12:30 – 14:00 prvi radni dio
14:00 - 14:30 pauza za kavu
14:30 – 16:00 drugi radni dio

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca.
Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje.

 
Dalmacija – Split
Treća radionica: 16.04.2019.
Lokacija: hotel Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3.

Raspored:
12:30 – 14:00 prvi radni dio
14:00 - 14:30 pauza za kavu
14:30 – 16:00 drugi radni dio

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca.
Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije 2 radna dana prije održavanja radionice putem sljedećeg linka: ovdje.

Napomena: treća radionica sadržajno prati drugu. 

Nakon radionice „Koordinacija aktivnosti sustava DMO i DMK “, u terminu od 16:00 do 16:30 sati predstavnici UNICEF-a održat će radionicu na temu Dječja prava i turistički sektor.

Sadržaj radionice: Sa sve većom potražnjom za iskustvenim putovanjima i turizmom usmjerenim na upoznavanje društava, kultura i zajednica, rastu i faktori rizika za djecu. Djeca koja prodaju suvenire u turističkim kulturnim odredištima te djeca u dječjim domovima i školama trebaju učinkovite sustave zaštite koji će im pružiti sigurnost. Turistička industrija i povezani poslovni subjekti trebaju usvojiti strateške pristupe kako bi prepoznali ranjivost djece i umanjili rizike za djecu. UNICEF može pomoći tvrtkama u turizmu u provođenju dobrih praksi vezanih uz dobrobit djece u sklopu njihova poslovanja i izvan njega kako bi osigurali da ne štite samo djecu prilikom svake interakcije, već i svoje osoblje i svoj ugled.

 

ARHIVA – RADIONICE ODRŽANE U 2019.

Dalmacija – Split 
1. Radionica – 14.01.2019., Split

Grad Zagreb
3. Radionica – 17.01.2019., Zagreb

Središnja Hrvatska
3. Radionica – 29.01.2019., Varaždin
 
Lika – Karlovac 

3. Radionica – 31.01.2019., Gospić

Istra

3. Radionica – 06.02.2019., Rovinj

Kvarner

3. Radionica – 07.02.2019., Opatija
 
Dalmacija - Dubrovnik

3. Radionica – 11.02.2019., Dubrovnik
 
Dalmacija – Šibenik 

3. Radionica – 13.02.2019., Šibenik

Dalmacija – Zadar 

3. Radionica – 14.02.2019., Zadar

Slavonija 
3. Radionica – 18.02.2019., Osijek