Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, u srijedu 14. lipnja održati drugu po redu edukacijsku radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“, prvenstveno namijenjenu chefovima i ostalim profesionalcima s područja eno-gastronomije. Tako će se u sklopu druge radionice, koja se održava u opatijskom hotelu Ambasador, obraditi teme vezane uz svjetske kulinarske trendove, lokalnu kuhinju, moderno slastičarstvo, menadžment restorana, ali i Michelinove zvjezdice jer će se detaljno objasniti što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati.
Na radionici će govoriti chefovi Michelina Lionel Levy, koji je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, te chef Filippo Saporito, koji je glavni chef i suvlasnik restorana „La Leggenda dei Frati“ u blizini Firence. Tu je i chef slastičarka Ombretta Giovannini, koja je radila u mnogim vrhunskim restoranima koji nose Michelinovu zvjezdicu, te AIS sommelierka Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. I na ovoj radionici će sudjelovati ugledna sommelierka Mira Šemić, te Klaudio Jurčić, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.
Podsjećamo kako je prva edukativna radionica u Splitu privukla stotinjak sudionika, kojima su tom prilikom prezentirani svjetski gastronomski trendovi, stoga se dobar odaziv očekuje i za radionicu u Opatiji. Dodajemo kako će tijekom 2017. godine biti organizirane ukupno četiri radionice u sklopu projekta „Hrvatska 365 Gourmet“, a osim radionica u Splitu i Opatiji, iste će biti održane na jesen u Zagrebu i Osijeku.