Turistička zajednica Istarske županije organizira četvrti po redu Istria Gourmet Festival, stručnu i tematsku konferenciju s ciljem upoznavanja i usvajanja novih znanja i vještina s pregledom novih trendova u hotelijerstvu visoke kategorije i kulinarstvu.
Uz vrhunske show cookinge i master class predavanja nositelja Michelinovih zvjezdica te renomiranih predavača, prigoda je to da se iz prve ruke upoznamo s najnovijim trendovima u kulinarskom svijetu, ali isto tako i primjerima najbolje prakse u hotelima visoke kategorije. Ove godine uvode se dodatne, zanimljive teme, a jedna je od njih stjecanje novih znanja u segmentu proizvodnje, prodaje i marketinga craft pive.
Istaknuta međunarodna imena iz svijeta craft piva i pivske struke podijelit će svoja znanja i iskustva na zasebnom dijelu ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala. Pet pivskih profesionalaca vodit će pet zanimljivih radionica: legendarni Lorenzo Dabove "Kuaska", alfa i omega talijanske pivske scene govorit će o povijesti piva i čarolijama spontanih fermentacija, Stefan Grauvogl, master brewer i profesor na poznatoj njemačkoj Doemens beersommelier akademiji (na slici), govorit će o proizvodnji i bogatstvu različitih stilova piva.
Teo Musso, pivski pionir i inovator, višestruko nagrađivani brewer te vlasnik pivovare Baladin, pojasnit će pivsku taksonomiju i kategorizaciju, dok će Simonmattia Riva, svjetski beersommelier prvak iz 2015. godine predstaviti zanimljiva sparivanja piva i hrane, a Zvonimir Pelko, Doemens beersommelier i pivski edukator, prezentirati globalnu revoluciju craft piva i aktualne trendove na hrvatskom pivskom tržištu.
Ovogodišnje izdanje konferencije održava se u Rovinju 29. i 30. listopada, a neponovljiv izlet u svijet vrhunskih piva na rasporedu je prvog dana stručnog eventa.
Istria Gourmet Festival donosi neponovljiv izlet u svijet vrhunskih piva
TZŽ referenca:
Objavljeno: