Turistička zajednica Kvarnera i u 2024. godini nastavlja suradnju s jednim od najutjecajnijih gastronomskih vodiča na svijetu - Gault&Millau. U ovogodišnjem, sedmom, izdanju vodiča Gault&Millau Croatia 2024 Turistička zajednica Kvarnera eno-gastronomsku ponudu regije predstavila je na 10-ak stranica, a u vodič je uvršteno ukupno 50-ak kvarnerskih restorana i POP (popularnih) mjesta te dvije vinarije.
U sklopu svečane večere održane u zagrebačkom hotelu Esplanade povodom predstavljanja novog izdanja vodiča za 2024. godinu, dodijeljene su i godišnje nagrade najboljim chefovima i restoranima. Kvarner je ove godine bio posebno uspješan, osvojivši čak 3 prestižne Gault&Millau nagrade: chefica Gabriela Filca iz restorana Nebo u Rijeci proglašena je Velikim chefom sutrašnjice, chef Marin Pleše iz restorana Villa Rova u Malinskoj osvojio je trofej Mladi talent godine, a restoran Nebo svoje mjesto našao je i među najbolje ocijenjenim restoranima ovogodišnjeg vodiča Gault&Millau Croatia 2024.