U Orebiću održana kuharska radionica

TZŽ referenca: Dubrovačko-neretvanska
Objavljeno:
Voditelj radionice je masterchef Nikša Boban:
Voditelj radionice je masterchef Nikša Boban:
Kuharska radionica u Orebiću

Turistička zajednica Općine Orebić u sklopu edukacija za pripremu turističke sezone 2022. angažirala je visoku školu Aspira za održavanje edukacije za kuhare pod nazivom Novi gastronomski trendovi: veganstvo i vegetarijanstvo.

Ciljani polaznici edukacije bili su voditelji hotela, šefovi kuhinje, voditelji restorana, konobari, kuhari. Radionica se održavala kroz tri dana, od 19. do 21. travnja u Hotelu Bellevue i za djelatnike zaposlene na području općine Orebić bila je besplatna. 

Iz TZO Orebić ističu da se suvremena gastronomska ponuda treba prilagoditi promjenama na tržištu, s obzirom na to da veganska i vegetarijanska prehrana posljednjih godina postaju sve popularnije. Cilj ove radionice bio je osuvremeniti i obogatiti ponudu veganskih i vegetarijanskih jela, kako bi ona zadovoljila sve standarde gostiju. Radionica je uključivala kreativan rad s namirnicama koje su naizgled jednostavne i lako dostupne, a koje su obrađene i prezentirane na vizualno atraktivan način. „Naglasak radionice stavlja se na upotrebu autohtonih dalmatinskih namirnica kako bi osim ukusno pripremljenog jela, gostima pokazali bogatstvo lokalnih namirnica“, rekao je voditelj radionice masterchef Nikša Boban.