Split će ugostiti 14 zemalja članica mreže Regional Culinary Heritage Europe

TZŽ referenca: Splitsko-dalmatinska
Objavljeno:

Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije članica je projekta-mreže Regional Culinary Heritage Europe, obitelji kulinarskih baština koju čini gotovo 1500 članica iz 44 regije, a mreža je razvijena u Švedskoj i Danskoj od 1995. godine.

Riječ je o dobivanju međunarodno priznate oznake, zaštitnog znaka za regionalnu hranu i kulinarsku tradiciju koja garantira jedinstveni standard, ali i otvara niz mogućnosti za prezentaciju autohtonih proizvoda na stranom i domaćem tržištu. Do sada je učlanjeno 28 privrednhi subjekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji su zadovoljili tražene kriterije.

Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije od 15. do 18. listopada ove godine, bit će domaćin prvog studijskog putovanja članova  Regional Culinary Heritage Europe iz 14 zemalja. U Splitu će boraviti četiri dana, sudjelovati u radionicama i posjećivati subjekte koji imaju oznaku Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije. Uz to, sudionici će obići i prirodne ljepote Splita i okolice, kao i kulturne spomenike.

Splitsko-dalmatinska županija nositelj je članstva u mreži kao regionalna organizacija, a JU RERA SD je koordinator provedbe aktivnosti mreže.


Više o ovom projektu možete doznati ovdje.