Proljetni vašar u Karancu u Baranji se ne propušta. Ove je godine 1. travnja

TZŽ referenca: Osječko-baranjska
Objavljeno:
Tamburaši na vašaru Karanac
Nenad Milić
I na ovom se sajmu organizira 'izbor ljepote', u ovom slučaju 'Princeze pušnice', najmasnije, najslanije i najslasnije table slanine

Proljeće na sjevernoj Zemljinoj polutki službeno započinje 21. ožujka, osim u Baranji gdje „tradicionalno“ započinje uoči Cvjetnice, na dan „"Proljetnog vašara u Karancu".

Ove je godine to 1. travnja i nije riječ o preuveličavanju svojstvenom tom datumu već o stvarnoj činjenici u što ćete se najbolje uvjeriti ako i sami posjetite ovaj veseli, šareni sajam pun tradicijskih domaćih proizvoda, okusa, mirisa i zvukova Slavonije i Baranje. Iako je radno vrijeme sajma relativno kratko, a gužva na seoskoj livadi uz župnu crkvu u Karancu mine do 14 ili 15 sati, za mnoge tek tada započinje pravi hedonistički doživljaj u obližnjim restoranima i vinarijama, uz delicije poput fiš-paprikaša, šarana u rašljama, perkelta i čobanca ili pak sočnim pečenjima od divljači koje uz tipični grah u zemljanom ćupu možete kušati i na samom vašaru. Kao na svakom pravom seoskom sajmu, i na ovom se organizira „izbor ljepote“ – u ovome slučaju "Princeze pušnice", najmasnije, najslanije i najslasnije table slanine. Predlažemo da za ovu priliku krevet u baranjskim pansionima i na seoskim domaćinstvima rezervirate čim prije, a više informacija potražite ovdje kao i na stranicama Turističke zajednice Baranje.

Delicije u Karancu
Nenad Milić
Čekaju vas i sočne delicije poput graha iz ćupa i šarana na rašljama