Uspješno održana Večer hrvatskih vi(zio)nara

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 12.02.2018 - 16:08

„Večer hrvatskih vi(zio)nara“, promotivni projekt Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu i turoperatora I.D. Riva, koji predstavlja uvod u promociju hrvatskog turizma u Bavarskoj za 2018. godinu, uspješno je održan u restoranu obitelji Ledić „Gasthof in der Au“ u Starnbergu.

Cilj ovog događanja je upoznavanje njemačkih gostiju s hrvatskim blagom iz vinskih podruma, arhiva i vinograda s naglaskom na Istru kao regiju. Tako su svoja vina u sklopu ovog događanja predstavile vinarije Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti.

Dodajemo kako je uspješno održana i prezentacija u Presshausu, velikoj dvorani sjedišta dnevnih novina Münchner Merkura gdje su navedene vinarije također održale susrete, razgovore i vinske degustacije za distributere i ugostitelje koji prodaju vina iz Hrvatske diljem Njemačke. Osim vina predstavljeni su i drugi autohtoni hrvatski proizvodi te ulja.

Tijekom prezentacije je posebno predstavljena Istra kao gastro destinacija s atraktivnom cjelogodišnjom ponudom. Prezentacija je održana u suradnji s TZ Istre, I.D.Rivom te gospođom Christine Hinkofer, glavnom urednicom Reisejournala. Prezentaciji je nazočila i poznata njemačka sommelierka Paula Bosch koja je prepoznala kvalitetu hrvatskih vina te velikim pohvalama nagradila hrvatske vinare.

Također dodajemo kako su navedena događanja održana s ciljem okupljanja mladih ambasadora hrvatskog turizma u Bavarskoj (Njemačkoj), a s kojima je predviđen nastavak suradnje kroz niz aktivnosti i u budućnosti.