U Varšavi održana prva radionica posvećena MICE turizmu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 03.04.2019 - 10:22

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj na najprestižnijoj varšavskoj lokaciji u hotelu Raffles Europejski organiziralo je poslovnu radionicu posvećenu MICE turizmu. Partner radionice bio je SITE Poland, poljski ogranak svjetskog udruženja koje okuplja predstavnike industrije poslovnih putovanja. 

Radionica koja se na ovu temu održala po prvi put okupila je 18 hrvatskih subjekata među kojima su hoteli, destinacijske menadžment kompanije i dr. te 36 poljskih tvrtki (ukupno 49 osoba) specijaliziranih za poslovni turizam. Posebni gost radionice bio je poljski nacionalni avioprijevoznik PLL LOT koji omogućava direktne letove za Hrvatsku tijekom cijele godine. 

„Hrvatska je na poljskom tržištu itekako dobro prepoznata kao atraktivna cjelogodišnja destinacija, dok potencijale pozicioniranja naše zemlje i kao poželjne destinacije poslovnog turizma tek treba iskoristiti. Upravo smo s tim ciljem prošle godine pokrenuli kampanju u stručnim časopisima posvećenim poslovnom turizmu, a ove godine fokus imamo na radionicama. Odaziv poljskih subjekata potvrđuje interes za hrvatskom ponudom poslovnog turizma na koju će pozitivno utjecati i izravni cjelogodišnji letovi između Varšave i Zagreba te Varšave i Dubrovnika“, izjavila je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.