U Pragu i Bratislavi novinari najpoznatijih čeških i slovačkih medija pripremali hrvatske specijalitete

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Pragu organiziralo je druženje uz kuhanje u poznatom Chefparade studiju u Pragu i Bratislavi. Mentor kuhar bio je izvrsni češki chef Karel Matyáš, čije se ime veže za praški restoran Chorvatský mlýn (Hrvatski mlin). 

Prezentaciji i druženju u Pragu prisustvovali su novinari časopisa Víno a Styl, tjednika Tema, veoma popularnog Gourmeta, premium časopisa Exclusive Tours, praškog portala Prahain.cz, lifestyle časopisa Tina, a nazočni su bili i freelance novinarka Pavla Apostolaki te urednik najčitanijeg češkog online portala Novinky.cz. 

U Bratislavi su u pripremi hrvatskih specijaliteta uživali predstavnici gastro časopisa Dobré jedlo, lifestyle magazina SME-žena i Báječná žena. Hrvatske ukuse i mirise kušala je i freelance novinarka Lucia Lukušová, kao i urednik vrlo popularnog portala Pravda.sk.

Miodrag Mlačić, direktor Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku zahvalio se novinarima na suradnji, promociji Hrvatske te iskoristio ovo neformalno, ali afirmativno druženje kako bi još jednom pozvao Čehe i Slovake da posjete Hrvatsku i ponovo se uvjere u sve njezine ljepote, eno-gastro ponudu i sigurnost.

Dodajmo kako su i Česi i Slovaci ove godine ostvarili odlične turističke rezultate u našoj zemlji.

Što se tiče Čeha, Hrvatska je i ove godine bila njihova najomiljenija destinacija, što dokazuje preko 5,1 milijun ostvarenih noćenja. Češka se tako nalazi među TOP 5 najvažnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku.

Sa slovačkog tržišta pak imamo rekordnu turističku godinu s oko 530 000 dolazaka i 3,4 milijuna noćenja, što Slovačku i ove godine svrstava među 10 najvažnijih tržišta za Hrvatsku.