U Minsku održana posebna prezentacija za turoperatore i agencije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 26.06.2019 - 16:38
Damir Senčar_HINA

U Minsku je uspješno održana posebna prezentacija hrvatskog turizma za turoperatore i agencije. Prezentacija je održana u hotelu Double Tree by Hilton u samom centru Minska, a ista je privukla više od 40 agencija i turoperatorskih kompanija, uključujući i agencije koje predstavljaju velike bjeloruske poslovne subjekte koji su ranijih godina intenzivno surađivali sa Hrvatskom.

Prezentaciju je držao direktor Predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajko Ružička, a prezentaciji su prisustvovali još i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Janez Kocijančič, predsjednik Europskih olimpijskih odbora i Rafaelle Pagnoci, tajnik Europskih olimpijskih odbora. Posebni pljesak dobili su hrvatski sportaši koji su osvojili medalje na Europskim igrama u Minsku, a riječ je o Luciji Babić koja je osvojila zlatnu medalju u sambi, Barbari Matić koja je osvojila broncu u judu te o Miranu Maričiću koji je evidentni streljaški olimpijac za Tokio 2020.

Bjeloruskim agentima i turoperatorima prezentirane su prednosti i potencijali  hrvatskog  turizma te osnovni hrvatski turistički proizvodi i regije. Govorilo se i o viznom režimu te o akreditacijama za agencije koje žele raditi sa hrvatskim destinacijama. Također, odrađena je i prezentacija turističkih potencijala grada Zagreba u suradnji sa TZ grada Zagreba.

Bjeloruski turistički subjekti koji surađuju s hrvatskim destinacijama zainteresirani su za suradnju na polju zajedničkog marketinga, ali su zainteresirani i za mogućnost sufinanciranja troškova putovanja u pred i posezoni. Najveći bjeloruski turoperatori, koji rade sa hrvatskim destinacijama, prisustvovali su prezentaciji te su naglasili da postoji potencijal rasta broja turista iz Bjelorusije, a razgovaralo se i o mogućnosti otvaranja kontinentalne Hrvatske kao destinacije za autobusne izlete od tri-četiri dana tijekom pred i posezone. 

Ovo je bila deveta od 11 planiranih B2B  prezentacija na teritoriju bivšeg Sovjetskog Saveza jer je u prvom polugodištu odrađeno 12 radionica među kojima i nastup na sajmu MITT u Moskvi.