Promocija gastronomije u Milanu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 15.05.2019 - 15:46

Budući da sve veću važnost pri odabiru Hrvatske kao destinacije za odmor ima gastronomija te da je ovaj vid ponude oduvijek bio jedan od motiva dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, Predstavništvo HTZ-a u Italiji je, u suradnji sa specijaliziranim časopisom za gastronomiju “Sale e pepe”, organiziralo posebni kulinarski performans za medije. 

Događanje se održalo u prostorijama škole kuhanja časopisa “Sale e pepe”, a jela su pripremali rezident chef škole kuhanja Eva Golia u suradnji s hrvatskih chefom Renatom Kraljevom. Cilj ove prezentacije bio je približiti nekoliko laganih primorskih jela poput rolica od dalmatinskog pršuta sa skutom na podlozi od mariniranog motra, Banjskog brudeta od sipa s povrćem, kolač od badema i Paške skute, a koja su sljubljivana s hrvatskim vinima. 

Tijekom pripremanja jela, chefovi su prezentirali recepte, a u stankama između sljedova direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić pričala je o raznovrsnosti hrvatske gastronomije, autohtonim namirnicama, mediteranskoj prehrani te istaknula kako Hrvatska uspješno gradi imidž kvalitetne gastro destinacije o čemu najbolje svjedoče priznanja u svjetski poznatim vodičima poput Michelina i Gault & Millaua.

Ovoj uspješnoj prezentaciji nazočili su predstavnici specijaliziranih časopisa za gastronomiju Sale e pepe, Cucina, Moderna, Giallo Zafferano te brojni influenseri i blogeri, kao i predstavnici raznih turističkih medija.