HTZ na Konferenciji za promociju kulture i turizma kineske pokrajine Anhui

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 07.05.2019 - 15:28

U glavnom gradu kineske pokrajine Anhui, Hefeiju, održana je Konferencija pokrajine Anhui i Hrvatske na temu promocije kulture i turizma. Na njoj su sudjelovali hrvatski veleposlanik u NR Kini Dario Mihelin i prva savjetnica veleposlanstva Bisera Fabrio te direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju Franka Gulin.

S obzirom kako je Anhui rodna pokrajina kineskog Premijera Li Keqianga, ovaj posjet ima veliku važnost nakon Summita Kina +16 u Dubrovniku na kojem je Premijer Li sudjelovao prošlog mjeseca.

Konferenciju je organizirao Pokrajinski odjel za kulturu i turizam Anhui čiji se zamjenik glavnog direktora Mingjie Zhou obratio prisutnima izražavajući nadu da će ovo biti samo mali dio događanja u sklopu Godine kulture i turizma Kine i Hrvatske.

Osim s ostalim visokim dužnosnicima Odjela za međunarodnu suradnju Pokrajinskog odjela za kulturu i turizam Anhui, hrvatski predstavnici susreli su se i sa poslovnim odjelom Turističkog udruženja pokrajine Anhui, Odjelom za kulturu i turizam grada Hefeija te grupom Anhui Publishing.

Na konferenciji su bili prisutni i predstavnici vodećih turoperatera iz pokrajine poput Anhui China CYTS, China Anhui Oversease Travel, Anhui China Travel Service i Anhui Ruijing International Travel Service, kao i predstavnici najznačajnijih medija iz pokrajine Anhui.

Kineska pokrajina Anhui jedan je od bisera kineskog turizma s obzirom na to da je dom jedne od najljepših planina na svijetu - Žute planine, jednog od najznačajnijih simbola Kine u svijetu. Njezin glavni grad Hefei jedan je od značajnih gradova kada je riječ o visoko tehnološkim inovacijama.