Hrvatska ponuda predstavljena na sajmu Reisen u Hamburgu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 09.02.2018 - 11:50

Jačanje imidža Hrvatske na sjevernom dijelu Njemačke jedan je od strateških ciljeva hrvatskog turizma. U tu je svrhu Predstavništvo HTZ-a Frankfurt, zajedno s partnerima, organiziralo nastup na sajmu Reisen, koji se od 7. do 11. veljače održava u Hamburgu.

Nastup na sajmu odvija se na zajedničkom hrvatskom štandu na kojem, uz Hrvatsku turističku zajednicu, svoju ponudu predstavljaju i turističke zajednice Istre, Kvarnera, Crikvenice te turoperator Rivatours. Na sajmu su još prisutni i TZ Otoka Vira, turoperator Misir Sonnenreisen (specijalist za Hrvatsku) te Jadranka iz Malog Lošinja koja se predstavlja u hali s camping ponudom.

Hrvatski je štand već u prvom danu sajma posjetio veliki broj partnera, poglavito iz Hamburga i okolice, koji su izrazili zadovoljstvo te poručili da se sve više poslovnih subjekata iz Hrvatske interesira za naklonost gostiju s njemačkog sjevera. Očekuje se da će sajam posjetiti ukupno oko 70.000 posjetitelja.

Hamburg broji gotovo dva milijuna stanovnika i drugi je grad po veličini u Njemačkoj. Interes za Hrvatskom raste i u tom gradu što potvrđuje sve razvedenija mreža zrakoplovnih veza prema hrvatskim zračnim lukama. Kako bi se nastavilo jačanje prisustva na sjeveru Njemačke, predstavništvo će organizirati i tri prezentacije za turističke agencije i to u Hamburgu, Bremenu i Berlinu.