Direktor Staničić u razgovoru za najveći poljski turistički portal potvrdio važnost bliskih tržišta

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 11.05.2020 - 10:18

Najveći stručni web portal za turistički sektor u Poljskoj WaszaTurystyka objavio je intervju s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem. 

Na bližim tržištima ima želja za putovanjima u Hrvatsku

U razgovoru je istaknuto kako Hrvatska, uz povoljnu epidemiološku situaciju zbog koje nas mnogi proglašavaju „korona free“ destinacijom, ima veliku prednost u odnosu na neke druge zemlje, a to je blizina ključnih tržišta poput Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske, Italije, Češke, Slovačke i Mađarske s kojih se u ovoj i idućoj godini očekuje najveći broj gostiju.

„I ove godine računamo na uvijek nam drage poljske turiste koji su prošle godine ostvarili odlične rezultate i tako Poljsku pozicionirali na visoko 4. mjesto top tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet“, istaknuo je direktor Staničić.

Osim toga, direktor Staničić govorio je o novim uvjetima pod kojima će turizam ovog ljeta funkcionirati, ali i o promotivnim i komunikacijskim alatima koje će HTZ koristiti kako bi, kad se za to stvore uvjeti, domaće i inozemne turiste motivirao na boravak u Hrvatskoj.

Cijeli intervju možete pronaći na idućem linku.