Direktor Staničić na konferenciji nautičkog turizma

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 08.06.2018 - 14:54

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić danas je sudjelovao na konferenciji Novog lista posvećenoj nautičkom turizmu pod nazivom „Nautički turizam – prepreke, vizije i mogućnosti“. Konferencija se održala u Guvernerovoj palači u Mramornoj dvorani, a direktor Staničić bio je sudionik prvog panela „Nautika kao poluga razvoja nautičkog turizma“, koji je bio posvećen turističkom aspektu nautike, a kojeg je moderirao glavni urednik Novog lista Anto Ravlić.

Uz direktora Staničića na panelu su sudjelovali i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarner, Andrija Čolak, osnicač Porthopa te Davor Perović, organizator jedriličarske regate Fiumanka. Tijekom rasprave direktor Staničić je naglasio kako manifestacije posvećene nautici, poput regata kao što je Fiumanka, značajno doprinose promociji hrvatskog nautičkog turizma, ali i jačanju turističkog prometa jer kvalitetna događanja predstavljaju glavni motiv dolaska u destinaciju. Staničić je također naglasio kako HTZ intenzivno surađuje s drugim institucijama na promociji i razvoju nautičkog turizma.

Posebne prezentacije i nastupi na sajmovima samo su dio promotivnih aktivnosti koje provodimo s ciljem daljnjeg pozicioniranja Hrvatske kao kvalitetne nautičke destinacije. Upravo nautika predstavlja ono po čemu je naša zemlja itekako prepoznata u svijetu, imamo odličnu resursnu osnovu u vidu Jadranskog mora i brojnih otoka koji za nautičare doista predstavljaju prekrasno okruženje kojem je teško odoljeti“, poručio je direktor Staničić.

U nastavku programa održana je i druga panel rasprava koju je moderirao Darko Pajić, urednik i komentator Novog lista, a sudionici navedene rasprave bili su Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma, Nada Milošević, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze, Kristijan Pavić, direktor ACI d.d. te Denis Vukorepa, direktor LU Rijeka.

Konferencija se održava u sklopu tradicionalne riječke jedriličarske regate Fiumanka, a sve teme konferencije su vezane uz nautički turizam, od zakonodavnih okvira pa sve do ključnih promotivnih aktivnosti te samog značaja nautike za hrvatski turizam.