Od 10. travnja do 2. svibnja svaki vikend otvaramo vrata seoskih domaćinstava i podučavamo gurmane tajnim vještinama pripreme autentičnih baranjskih jela! U Ritu, na Planini i u vinskom podrumu samo za Vas u ulozi chefova nastupaju: jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa, posljednji baranjski gajdaš, najživopisniji baranjski vinar i drugi fantastični domaćini.
Otkrijte kako se priprema perkelt od soma, štuka u mundiru, grah u ćupu i druge delikatese, na radionicama koje pripremamo za 25 najbržih hedonista. Neka to bude uvod u otkrivanje baranjske gastronomske baštine i obilazak baranjskih restorana koji samo za vas pripremaju stara jela u novom ruhu.
Učenjaci bi rekli „sinestezija“, a mi kažemo – na nepcu kulen, u nosu miris fiša koji „samo što nije“, u uhu rzanje konja, pred očima divota rascvjetanog dvorišta, a u rukama… pa dobro, još malo kulena, ali i sira, vina i ribe! Vidimo se u Baranji!
PROGRAM
10.04.2021. Paprikaš od pijetla s trgancima, lokšicama i čikovima, Gajić
11.04.2021. Šaran na rašljama, Kopačevo
17.04.2021. Perkelt od soma, Zmajevac
18.04.2021. Golubovi s trgancima, Draž
24.04.2021. 12h Fiš paprikaš, Kamenac
24.04.2021. 15h Fiš paprikaš, Kamenac
25.04.2021. Grah u ćupu, Suza
01.05.2021. Gužvara s makom, gužvara s orasima, Bilje
02.05.2021. Gulaš od divljači, Karanac
02.05.2021. Štuka u mundiru, Bilje
Za sudjelovanje potrebno je ispuniti OBRAZAC prijave.
Sve detalje pratite na Facebook stranicama Visit Baranja, Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit i Visit Slavonia Baranja i na Facebook događaju Mjesec baranjske kuhinje.