![Nenad Milić Tamburaši na vašaru Karanac](/sites/default/files/styles/paragraph_tekst_sa_slikom/public/2023-03/Proljetni%20va%C5%A1ar%203%20Nenad%20Mili%C4%87%20za%20HTZ%20-%20naslovna.jpg?itok=qgtyxTs2)
Proljeće na sjevernoj Zemljinoj polutki službeno započinje 21. ožujka, osim u Baranji gdje „tradicionalno“ započinje uoči Cvjetnice, na dan „"Proljetnog vašara u Karancu".
Ove je godine to 1. travnja i nije riječ o preuveličavanju svojstvenom tom datumu već o stvarnoj činjenici u što ćete se najbolje uvjeriti ako i sami posjetite ovaj veseli, šareni sajam pun tradicijskih domaćih proizvoda, okusa, mirisa i zvukova Slavonije i Baranje. Iako je radno vrijeme sajma relativno kratko, a gužva na seoskoj livadi uz župnu crkvu u Karancu mine do 14 ili 15 sati, za mnoge tek tada započinje pravi hedonistički doživljaj u obližnjim restoranima i vinarijama, uz delicije poput fiš-paprikaša, šarana u rašljama, perkelta i čobanca ili pak sočnim pečenjima od divljači koje uz tipični grah u zemljanom ćupu možete kušati i na samom vašaru. Kao na svakom pravom seoskom sajmu, i na ovom se organizira „izbor ljepote“ – u ovome slučaju "Princeze pušnice", najmasnije, najslanije i najslasnije table slanine. Predlažemo da za ovu priliku krevet u baranjskim pansionima i na seoskim domaćinstvima rezervirate čim prije, a više informacija potražite ovdje kao i na stranicama Turističke zajednice Baranje.
![Nenad Milić Delicije u Karancu](/sites/default/files/styles/paragraph_slika/public/2023-03/Proljetni%20va%C5%A1ar%2091%20Nenad%20Mili%C4%87%20za%20HTZ%20-%20%C5%A1aran%20ra%C5%A1lje%20-%20grah%20%C4%87up.jpg?itok=3j6XufBX)