Ovog proljeća otkrij tajne pripreme autentičnih baranjskih jela!

TZŽ referenca: Osječko-baranjska
Objavljeno:
Mjesec baranjske kuhinje
TZ Osječko-baranjske županije
Mjesec baranjske kuhinje

Od 10. travnja do 2. svibnja svaki vikend otvaramo vrata seoskih domaćinstava i podučavamo gurmane tajnim vještinama pripreme autentičnih baranjskih jela! U Ritu, na Planini i u vinskom podrumu samo za Vas u ulozi chefova nastupaju: jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa, posljednji baranjski gajdaš, najživopisniji baranjski vinar i drugi fantastični domaćini.

Otkrijte kako se priprema perkelt od soma, štuka u mundiru, grah u ćupu i druge delikatese, na radionicama koje pripremamo za 25 najbržih hedonista. Neka to bude uvod u otkrivanje baranjske gastronomske baštine i obilazak baranjskih restorana koji samo za vas pripremaju stara jela u novom ruhu.

Učenjaci bi rekli „sinestezija“, a mi kažemo – na nepcu kulen, u nosu miris fiša koji „samo što nije“, u uhu rzanje konja, pred očima divota rascvjetanog dvorišta, a u rukama… pa dobro, još malo kulena, ali i sira, vina i ribe! Vidimo se u Baranji!


PROGRAM

10.04.2021. Paprikaš od pijetla s trgancima, lokšicama i čikovima, Gajić

11.04.2021. Šaran na rašljama, Kopačevo

17.04.2021. Perkelt od soma, Zmajevac

18.04.2021. Golubovi s trgancima, Draž

24.04.2021. 12h Fiš paprikaš, Kamenac

24.04.2021. 15h Fiš paprikaš, Kamenac

25.04.2021. Grah u ćupu, Suza

01.05.2021. Gužvara s makom, gužvara s orasima, Bilje

02.05.2021. Gulaš od divljači, Karanac

02.05.2021. Štuka u mundiru, Bilje


Za sudjelovanje potrebno je ispuniti OBRAZAC prijave.

Sve detalje pratite na Facebook stranicama Visit Baranja, Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit i Visit Slavonia Baranja i na Facebook događaju Mjesec baranjske kuhinje.