Promocija hrvatske eno-gastronomske ponude u Pragu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:
CROWINE FOOD FEST PRAGUE
Basi

Početkom veljače je, u centru glavnog češkog grada Praga, održan „2nd CROwine & food Fest Prague“. Festival je organizirala tvrtka Croatian Point u suradnji s Udruženjem vinarstva pri HGK pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Češkoj Republici, a uz potporu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj Republici.

Prvi dio festivala započeo je prezentacijom o novostima u hrvatskoj turističkoj ponudi te rezultatima u 2016. godini koju je predstavila Jelena Bilić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj Republici. U nastavku programa je enolog Slaven Jeličić govorio o podjeli vinskih regija u Hrvatskoj te autohtonim sortama vina. Da je enologija jedan od interesantnijih dijelova raznolike turističke ponude Hrvatske, svjedoči četrdeset čeških novinara koji su s velikim zanimanjem pratili prezentacije. Prigodnim govorom festival je otvorila veleposlanica Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ines Troha.

Na festivalu su se predstavili hrvatski vrhunski vinari: Galić, Feravino, Iuris, Rizman, Štampar, Zdjelarević, Pilato, Jako vino, Kraljevski vinograd, Duboković i Jurica vino. Osim vina, na festivalu su se mogli kušati i proizvodi od maslinova ulja, čajevi i proizvodi od meda, pršut, sirevi te bio-kozmetički i ljekoviti proizvodi. Festival je posjetilo više od 400 Pražana, a na štandu Hrvatske turističke zajednice posjetitelje festivala najviše su zanimale informacije i brošure o eno-gastronomskoj ponudi Hrvatske.