Predstavljanje hrvatske eno i gastro ponude u Japanu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:
Maslinjak

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Japanu sudjeluje u periodu od 1. rujna do 31. listopada u “World Breakfast Allday” restoranu, predstavljajući eno i gastro punudu hrvatske pod nazivom “Hrvatski festival”. 

Tijekom dva puna mjeseca, gosti restorana imat će priliku upoznati se i degustirati  jela zajedničkog naziva “Hrvatski doručak”, sastavljena od soparnika, palente, mariniranog povrća, domaćeg ajvara, čevapa, salata i jaja. 

Osim predstavljanja jedinstvenih hrvatskih gastro delicija, tijekom održavanja  festivala planiraju se dodatni programi predstavljanja Hrvatske i njene bogate ponude gastro-enologije, kulture i tradicije. 
Posebna pozornost posvetit će se dodatnim aktivnostima poput prezentacija i degustacija “Maslinovog ulja”, “Kremšnita”, “Hrvatskog doručka” i “Hrvatskih vina”, uz prikazivanje “Hrvatskog animiranog filma Baltazar”, kao i ostalih prigodnih dostignuća hrvatske kinematografije, u cilju približavanja japanskih gostiju Hrvatskoj, njenim običajima i kulturi, što će svakako rezultirati daljnjem porastu gostiju sa japanskog tržišta.

Istovremeno se u periodu od 5. do 15.rujna u Komazawa Olimpijskom parku održava  europski gastro festival “E-Village Festival”. Sam festival na jednom mjestu okuplja i predstavlja bogatu ponudu raznovrsnih, autohtonih europskih jela i pića, kako bi posjetiteljima dočarao okusima i mirisima različitosti najpoznatijih europskih delicija, u cilju  boljeg upoznavanja tradicionalno bogate ponude Europe i njenih destinacija. 
Ponudu destinacija turističkih zajednica, na festivalu uz prigodne promidžbene materijale osim Hrvatske, predstavljaju i Francuska i Španjolska. 

Sama mediteranska prehrana uvrštena je 2013. godine na UNESCO-ovu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine i danas čini jedno od ukupno 14 hrvatskih nematerijalnih kulturnih dobara pod zaštitom UNESCO-a.