Na Plešivici održana ekskluzivna večera MICHELINA i Hrvatske turističke zajednice

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

Ekskluzivna „4 Hands Dinner“ večera održana je sinoć u restoranu Korak smještenom na Plešivici, u tzv. hrvatskoj champagne regiji. Riječ je o događanju koje je Hrvatska turistička zajednica organizirala u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama Središnje Hrvatske i MICHELINOM, najznačajnijim i najpoznatijim globalnim vodičem za restorane, a sve s ciljem dodatne promocije hrvatske gastronomije i kontinentalne destinacije. Za posebno kulinarsko iskustvo i vrhunski eno-gastronomski doživljaj bili su zaduženi Bernard Korak, chef restorana Korak te Rudolf Štefan, chef restorana Pelegrini u Šibeniku. Oba restorana ponosni su nositelji MICHELINOVE zvjezdice koja se smatra jamcem kvalitete i izvrsnosti u pripremi jela, dok je restoran Korak ujedno i nositelj oznake MICHELIN Green Star.    

„Hrvatska gastronomija dobro je prepoznata zbog čega kontinuirano ulažemo napore u kvalitetno predstavljanje naše kuhinje inozemnoj, ali i domaćoj publici. Osim toga, upravo je eno-gastronomija jedan od najvažnijih motiva dolaska inozemnih turista u našu zemlju. Zato nam je u cilju unaprijediti promociju bogatstva i raznolikosti naše autohtone i tradicionalne kuhinje, a to, između ostalog, činimo upravo kroz organizaciju i ovakvih ekskluzivnih događanja kao što je 4 Hands Dinner“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Među okupljenima koji su uživali u gastronomskim delicijama i kulinarskim umijećima naših chefova, bili su influenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju, i to iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske i Belgije.

„Iznimno sam sretan što smo se okupili u ovom predivnom obiteljskom objektu koji živi gastronomiju u punom smislu riječi. MICHELIN vodič potvrđuje da smo na pravom putu te možemo biti ponosni što nas je prepoznao te što zajedničkim snagama kroz ovakva događanja imamo priliku širiti našu kulinarsku priču“, istaknuo je Rudolf Štefan, dok je Bernard Korak naglasio kako mu je bila velika čast primiti ugledne goste i chefa Rudolfa te da ga je iznimno razveselila ukazana prilika za organizaciju ovakve ekskluzivne večere.

Na meniju su bila jela s lokalne kulinarske scene, pa su tako svi gosti uživajući u autentičnom gastronomskom iskustvu i harmoniji različitih okusa, imali priliku probati specijalitete spravljene od namirnica kao što su: riba kovač, sipa, limunska verbena, inćuni, školjke, kozice, pečeno jareće meso, vrtni šafran i drugo.    

„Ova večer pod zvijezdama pravi je dokaz našeg kontinuiranog truda da se kontinent pozicionira na svjetskoj karti  i vjerujem da će svatko tko je bio prisutan ponijeti sa sobom nezaboravne uspomene i doživljaje. Naša destinacija sve više postaje sinonim za kvalitetu, strast i vrhunsku eno gastronomiju”, zaključila je Ivana Alilović, koordinatorica klastera Središnja Hrvatska i direktorica TZŽ Zagrebačke, koja je ujedno i nositeljica ovog projekta ispred klastera.    

Podsjećamo, Hrvatska se može pohvaliti jednim restoranom koji nosi dvije MICHELINOVE zvjezdice te s 10 restorana nositelja jedne prestižne MICHELINOVE zvjezdice, dok 11 domaćih restorana nosi MICHELINOVU oznaku Bib Gourmand koja se dodjeljuje onima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.