Njemački gourmet magazin Der Feinschmecker u novom broju o kvaliteti Istre

TZŽ referenca: Istarska
Objavljeno: čet, 23.11.2023 - 15:49
Der Feinschmecker pripada u sam vrh gourmet magazina u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a u članku naziva Lov na blago, uredništvo ističe vrhunsku kvalitetu Istre
Günter Standl

Der Feinschmecker pripada u sam vrh gourmet magazina u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a u članku naziva Lov na blago, uredništvo ističe vrhunsku kvalitetu Istre. Par tjedana unatrag, od strane A.R.T. Redaktionsteam agencije organizirano je istraživačko putovanje u Istru za Kerstena Wetenkampa, urednika magazina, koji je ujedno i predsjednik FEINSCHMECKER žirija za dodjelu nagrada za maslinovo ulje. Većinu fotografija snimio je Günter Standl, za kojeg je A.R.T. Redaktionsteam organizirao i fotografsku turneju.

Na samom početku članka, glavna urednica Deborah Middelhoff u tekstu piše: "Poznavatelji imaju novo mjesto hodočašća: Bijeli tartufi u Istri su dobri kao i u Pijemontu." te kasnije, "Istra ima najljepšu od svih trijada za ponuditi na najmanjem prostoru: tartufe, maslinovo ulje, vino. To nećete naći nigdje drugdje. I sve vrhunske kvalitete!"

Dolazeći u Istru, Wetenkamp opisuje ljepote Novigrada, a kao početna točka „truffle enjoyment“ putovanja istaknut je San Canzian Village & Hotel. Detaljno opisuje iskustvo lova na tartufe, kao i samu priču koju imaju Miro tartufi. Putujući spominje razna mjesta za etno-gastronomski užitak poput restorana Zigante, Starog podruma, vinarije Roxanich, ali i regionalno San Servolo craft pivo. Obuhvaćen je i segment povijesti i kulture pa su tako istaknuti Grožnjan i Motovun kao mjesta koja vrijedi posjetiti. Autor navodi kako boravak u Istri ne može proći bez posjeta jednoj od brojnih vrhunskih proizvodnji maslinovog ulja gdje obilazi uljaru Chiavalon i zaključuje kako uživanje u Istri traje do posljednjeg trenutka.

Der Feinschmecker mjesečni je časopis koji izlazi u Hamburgu i pruža pouzdane odabrane preporuke te dobro istražene, suvremene sadržaje o svim gurmanskim i kulinarskim temama za sofisticiranu publiku orijentiranu na užitak. Članak izlazi u novom broju u prosincu, te je ukupna vrijednost oko 250.000 eura.

Magazin se može naručiti i online putem linka https://www.feinschmecker.de/ausgabe/ausgabe-12-23