Gospodarstvo Paljevine odiše ugođajem nekih davnih vremena u kojima je svaka kuća imala svoju priču koja se prenosila s koljena na koljeno čuvajući izvornost i stil života daleko od gradske vreve.
U sklopu gospodarstva koje se nalazi u općini Sibinj, Brodsko-posavska županija restoran je u kojem možete kušati brojne specijalitete spremljene po recepturi naših starih te uživati u zvukovima tamburice. Ono što je osmislila pučka tradicija, a stare kuharske knjige zapisale, temelj je na kojem grade gastro ponudu. Nekad najraširenije ovdašnje životinjske pasmine i biljne sorte danas su ponovno su stanovnici farme…crna slavonska svinja, kokoš hrvatica... Prirodna plodnost tla koja je stimulirana uporabom isključivo organskih gnojiva je jedini način uzgoja voća i povrća . Na taj način ondje žele zagolicati maštu stranih i domaćih, velikih i malih gostiju, jer onvdje mogu jesti prirodno i zdravo. Izvrsnost je važnija od poznatog brenda.
Svoju ponudu upotpunili su i sadržajima za djecu kao što su edukacijski centar, kreativne radionice na otvorenom za sve školske uzraste, cjelodnevni izleti, poučne staze, zoo vrt s oglednim primjercima autohtonih pasmina. Dječje igralište izrađeno od prirodnih materijala uvijek je opcija za sve razigrane karaktere. A za odrasle i one umorne od užurbanog životnog ritma priuštit će bijeg od stvarnosti, probuditi dijete u njima. Kroz stare seoske igre možete ojačati timski duh i dobro se zabavite.
Konzerviranje ljeta - Tisuće godina spremanja zimnice ispisalo bi najveću kuharicu na svijetu…, a danas nažalost smočnice su prazne. Podijelite s njima recepte iz bakine bilježnice i pridružite nam se u berbama i pripremanju domaće zimnice . Zima će bit slađa uz pekmez od domaćih trešanja i šljiva….a i bundeva bi vas mogla itekako ugrijati.
Kolinja - Uvijek ste zavidjeli onim sretnicima koji imaju rođake na selu…sada je i tome došao kraj. Čvarci, slanina, vino, rakija i tamburaši… to je mnogima idealan scenarij, a upravo u takvom ozračju možete uživati i vi.
Proljetni detoks - Obojite svoj tanjur, obogatite jelovnik žutim, zelenim i crvenim plodovima…Napravite veliko pospremanje svog organizma. Daleko od gradskog smoga u zelenom rađanju proljeća, napojite se čistim zrakom i nahranite svoje tijelo . Kopriva, bazga, medvjeđi luk, maslačak, tratinčica... bit će vam saveznici.
Ondje također možete organizirati i razne proslave, prezentacije, predavanja, blagdanski i praznični ručkove, degustacije hrane i vina, slikarske kolonije, yogu, mali nogomet,…uskoro golf ( driving range, pat, tri rupe) i jahanje.