![Rino Gropuzzo Leonor Espinosa i Laura Hernandez Espinosa u Opatiji](/sites/default/files/styles/paragraph_tekst_sa_slikom/public/2022-10/Leonor%20Espinosa%20i%20Laura%20Hernandez%20Espinosa%20u%20Opatiji%20-%20autor%20Rino%20Gropuzzo_0.jpg?itok=sTies3_Y)
Kolumbijska chefica, Leonor Espinosa, dobitnica nagrade za najbolju cheficu svijeta 2022. godine (The World’s Best Female Chef 2022 u izboru World’s 50 Best Restaurants), krajem listopada boravila je u Primorsko-goranskoj županiji.
Odluka da posjeti baš ovu regiju krije se u velikim iskoracima koje je ova hrvatska regija učinila u posljednjim godinama u domeni gastronomije. Razmjena iskustava te projekti Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, Kvarner Gourmet i Food i održivo upravljanje gastro scenom i korištenje lokalnih namirnica, bile su samo neke od tema o kojima su razgovarale Leonor Espinosa i direktorica TZ Primorsko-goranske županije Irena Peršić Živadinov. Titula najbolje chefice svijeta koju nosi Leonor Espinosa iznimno je značajna, a takva je i popularnost koju ona sa sobom donosi pa možemo reći da je Primorsko-goranska županija zaista počašćena njenim dolaskom.
Dolazak najbolje svjetske chefice i njene kćeri i bliske suradnice Laure Hernandez Espinosa, poznate sommelierke i majstorice vrhunskih, atraktivnih koktela, u pratnji Ingrid Badurina Danielsson i Dubravke Tomeković Aralica iz partnerske tvrtke i brenda Gaullt&Millau Croatia bila je izvrsna prilika za predstavljanje gastro ponude županije gošćama, ali i uzvanicima na druženju koje je u čast poznate kolumbijske chefice priredila Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i direktorica Irena Peršić Živadinov.