Kvarner na prestižnim nagradama Gault&Millau

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno:
TZ Kvarnera
TZ Kvarnera
Predstavljen je i promotivni film o Kvarneru Turističke zajednice Kvarnera

Održana je svečana dodjela nagrada za izvrsnost u gastronomiji u zagrebačkom hotelu Esplanade povodom izlaska Gault&Millau gastronomskog vodiča. Ova gala večer okupila je 101 chefa iz cijele Hrvatske. Među uzvanicima bila je i direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov, koja je uručila nagradu za Chefa tradicijske kuhinje. Nagrada za chefa moderne tradicijske kuhinje pripala je chefu Igoru Erženu iz restorana Rivica u Njivicama na otoku Krku, koji je nedavno proslavio 90 godina poslovanja. 

Događaju je prisustvovao ministar turizma i sporta Republike Hrvatske, Tonči Glavina, koji je uručio Gault&Millau plakete najboljim hrvatskim restoranima, među kojima su Kvarner predstavljali Nebo Restaurant & Lounge Bar by Deni Srdoč iz Rijeke i restoran Alfred Keller iz Malog Lošinja. 

TZ Kvarnera surađuje s Gault&Millau Croatia i prepoznaje vrijednost promocije kvarnerske regije koju ovaj prestižni gastronomski vodič osigurava. Predstavljen je i promotivni film o Kvarneru Turističke zajednice Kvarnera. Svi uzvanici su sa sobom ponijeli novo hrvatsko izdanje dvojezičnog vodiča Gault&Millau, u koji je uvršteno 55 restorana iz regije Kvarnera.