Na otoku Krku se od 20. rujna do 20. listopada u 14 restorana održava manifestacija Krk Food Fest: Okusi jeseni.
Otok Krk nosi u sebi tragove antičkih vremena i bogate srednjovjekovne povijesti, a prekrasna priroda i more koje ga okružuju uz bogatu arheološku i kulturnu baštinu nude i niz gastronomskih razloga za posjetu.
Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na debelim iglama pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.
Ako se tijekom jeseni nađete na Krku, imat ćete prilike probati i namirnice koje su u to doba najbolje te su inspiracija kreativnosti krčkih restoratera - lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, pripremaju se uz ostale krčke specijalitete u slatkim i slanim varijantama.