GOURMET JESEN NA KVARNERU

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno:
Kvarnerski škamp
Frank Heuer
Kvarnerski škamp

Gourmet scena jedan je od zaštitnih znakova regije Kvarner. Dobra hrana i vino oduvijek su bili naši aduti. Potvrda tome su i brojni vrhunski restorani koji su svoje mjesto našli upravo na Kvarneru, a prepoznali su ih i renomirani europski i svjetski gastro vodiči i publikacije te ih do danas redovito uvrštavaju u svoje preporuke.

U tijeku korona-krize, ponajbolji kvarnerski restorani pojačali su svoje aktivnosti putem digitalnih medija, posebice društvenih mreža, pa je njihova vidljivost s aktualnim informacijama veća i bolja nego ikad prije te se lako može provjeriti njihova ponuda i druge informacije. Smjena godišnjih doba na Kvarneru je u gourmet smislu uvijek uzbudljiva - tako s dolaskom jeseni čuveni kvarnerski restorani mijenjaju i promoviraju svoje nove jesenske jelovnike s kreativnim sljedovima, koji se sve više baziraju na povezivanju morskog i gorskog dijela regije. Jesen je i vrijeme kada se iščekuju i već kušaju mlada maslinova ulja.

A završetak godine i zimu na Kvarneru tradicionalno obilježavaju okusi bakalara i čokolade, tako se niz festivala koji veličaju ove delicije planiraju i pripremaju, u nadi da će ipak biti održani ako epidemiološka situacija dozvoli...