Gorski Kotar Bike Tour – na 2 kotača upoznajte Gorski Kotar, 5.7.-7.7.2024.

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pet, 21.06.2024 - 12:41
Hrvoje Jurić
Hrvoje Jurić
Ove godine start ture je u Zdihovu - na krajnjoj istočnoj točki Gorskog kotara

Gorski kotar već je godinama izuzetno poznat kao destinacija netaknute prirode, svježeg planinskog zraka, autohtonih goranskih delicija i aktivnog odmora. Zato ga i posjećuje veliki broj ljubitelja aktivnosti na otvorenom, među kojima su najbrojniji biciklisti koji se već tradicionalno u Gorskom kotaru okupljaju svakog srpnja kako bi ga doživjeli na 2 kotača. I upravo zahvaljujući njima, koji Gorski kotar doživljavaju kao svoj drugi biciklistički dom, najljepša biciklistička avantura u Hrvatskoj, Gorski kotar Bike Tour ove godine bilježi svoje 12. izdanje. 

Ove godine start ture je u Zdihovu - na krajnjoj istočnoj točki Gorskog kotara. Jedna od glavnih novosti ove godine je i vožnja po susjednoj Sloveniji uz rijeku Kupu, ali i proslava 150 godina organiziranog turizma u Fužinama. Baza biciklistima bit će Ravna Gora jer se u vrijeme održavanja Gorski kotar Bike Toura održavaju tradicionalni Dani borovnica koji uz bogat gastro i zabavni sadržaj nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Kao i prošle tako i ove godine, nema zajedničkog organiziranog smještaja, već će sudionici sami pronaći za sebe smještaj koji najviše odgovara njihovim potrebama. Bez obzira na to dolazite li sami, u paru ili društvu, ponuda smještaja u Ravnoj Gori i obližnjim mjestima zadovoljit će i najzahtjevnije. I ovog puta možete odlučiti hoćete li sudjelovati 1, 2 ili sva 3 dana, a rok za prijavu je do 1. srpnja 2024. godine na https://www.promotiv-turizam.hr/gorski-kotar-bike-tour-2024/