Drniški pršut jedan je od najznačajnijih drniških proizvoda te dio dugogodišnje stoljetne drniške tradicije. Njegov prepoznatljiv okus rezultat je jedinstvenih mikroklimatskih specifičnosti ovog područja i poznate oštre bure. O kvaliteti drniškog pršuta svjedoče i činjenice da je posluživan na krunjenju Elizabete II. 1952. godine, o čemu postoje zahvalnice poslane iz Kraljevskog dvora u Drniš, kao i da je u njemu uživao i car Franjo Josip na otvaranju pruge Siverić - Šibenik - Split.
Upravo je vrhunska kvaliteta drniškog pršuta razlog zbog kojega je Drniš domaćin Međunarodnog festivala pršuta, koji će se održati 18. i 19. kolovoza na središnjem gradskom trgu Poljani.
Ova zanimljiva gastro manifestacija posjetiteljima nudi uživanje u bogatoj ponudi pršuta, ali i drugih autohtonih delicija kraja, a na sajmu su dostupne i tradicionalne rukotvorine od kamena, drva i vune.
Uz gastro ponudu, prisutne će oduševiti i sadržajni zabavno-kreativni dio programa.