Od petka 18. studenog počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.
Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 11 dana u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 95kn / 12.61 € po meniju, odnosno po 115kn / 15.26€, 125kn / 16.59€, 155kn / 20.57 € ili 195kn / 25.88€.
Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.
„Sve ono što danas nudimo suvremenom turistu ima svoj korijen u tradicijskim kuharicama naših baka i prabaka, a priprema se od naših autohtonih namirnica, iz naših polja. Nakon što smo preživjeli krizna vremena nastavljamo s ovim projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao destinaciju turizma, ali i pokazuje da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta.
U Danima okusa hrvatske tradicije sudjeluje 12 zagorskih restorana: Restoran Bistricza, Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran Purga, Pansion Rody, Restoran, pub i klub Temple bar, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & Pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Klet Zagorski dvori. Njihove posebne menije za vrijeme trajanja Dana okusa hrvatske tradicije možete pronaći ovdje.