Dani vina i gastronomije Zadarske županije okupljaju sve kojima je hrana sastavni dio posla, od proizvođača vina, sira, ribe i drugih prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije, do predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva.
Drugo izdanje događaja je 10. veljače od 14 do 18 sati u kongresnom centru FORTIS u Falkensteiner Punta Skala Resortu. Organizator je Turistička zajednice županije uz podršku Zadarske županije.
U uvodnom dijelu programa svoje umijeće predstavljalju mlade snage iz zadarske Ugostiteljske škole, a bit će predstavljen i Maraskin Maraschino Kiss koktel. Uslijedit će masterclassevi renomiranih chefova o suvremenim i tradicionalnim načinima korištenja namirnica Zadarske županije kao i degustacija. Damir Tomljanović i Saš Began držat će masterclass na temu ribe, Josip Vrsaljko na temu slastica - Zadarske torte, a svi posjetitelji moći će i kušati sva jela koja će chefovi pripremati. Na posebnom panelu će stručnjaci kao Saša Špiranec, ocjenjivač na Decanteru i osnivač Vinarta, te Boris Šuljić, vinar i vlasnik hotela Boškinac na Pagu s restoranom s Michelinovom zvjezdicom, raspravljati o aktualnim temama razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost.
Prijave na Dane vina i gastronomije Zadarske županije su do 8. veljače na ovom linku.