Međunarodni kulinarski festival "Biser mora 2023" ugostit će od 8. do 12. travnja u Supetru brojna imena domaće i inozemne gastro scene. Projekt je osmišljen kao natjecanje turističko-ugostiteljskih škola (srednjih i viših) te profesionalnih kuhara.
Proteklih godina postalo je jedno od najznačajnijih natjecanja kuhara na Mediteranu koje ima ocjenu prvorazrednog gastronomskog i turističkog događaja Hrvatske. U prilog tome govori činjenica da je dosad sudjelovalo više od tisuću kuhara iz 30 europskih zemalja te još 200 sudionika iz srednjih škola, predavača i osoba iz javnog života te mnogi zaslužni za razvoj hrvatske gastronomije i gastronomije partnerskih zemalja.
Biser mora je mnogo više od samog natjecanja za kuhare profesionalace i ugostiteljske škole jer su u bogat i atraktivan program uključene gastro izložbe, enološke radionice, cooking show, degustacije, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugli stolovi, B2B susreti, radionice za profesionalne kuhare i građanstvo, gastro ture i zabavni programi. Organizatori festivala su SKMER – Savez kuhara europskih i mediteranskih regija i Svpetrvs hoteli d.d. Waterman resorts.