12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici traje do 20. listopada

TZŽ referenca: Crikvenica
Objavljeno:
Mjesec plave ribe
TZG Crikvenice
Do 20. listopada imaju priliku kušati razna maštovita jela od plave ribe u odabranim ugostiteljskim objektima po promotivnim cijenama

Na Rivijeri Crikvenica jedna namirnica ima toliki značaj da joj je posvećen cijeli mjesec. To je plava riba, nutritivno bogata namirnica, a ribarstvo je stoljećima bilo jedno od glavnih zanimanja Crikveničana. Generacije ribara su kroz svakodnevnu tešku borbu za preživljavanje usavršavale svoja znanja i vještine pa ne čudi stoga da su crikvenički ribari već od 18. stoljeća bili iskusni i poznati majstori u lovu na plavu ribu, ali i ostale ribe. 

Danas ta bogata tradicija ne živi samo u sjećanjima i zapisima, već o njoj pričaju crikveničke manifestacije koje spajaju ljubav prema moru, tradiciju i suvremenost. Jedna od tih manifestacija je i „Mjesec plave ribe“ tijekom koje posjetitelji sve do 20. listopada imaju priliku kušati razna maštovita jela od plave ribe u odabranim ugostiteljskim objektima po promotivnim cijenama.

Uz to, dva restorana na Rivijeri Crikvenica svojom posebnom eno-gastro ponudom će tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričati priču o sljubljivanju specijaliteta od plave ribe s vinima: 4. listopada u restoranu hotela „Esplanade“ gostovat će sommelierka i ambasadorica brenda Kvarner Wines Lucija Matijević, a 11. listopada u restoran „Burin“ dolazi sommelierka i ambasadorica brenda Kvarner Wines Ines Matić Matešković

Detaljni program 12. „Mjeseca plave ribe“ potražite na službenim stranicama www.rivieracrikvenica.com/crikvenica/12-mjesec-plave-ribe.