17. Zlatna jabuka održat će se 27. listopada u Vinkovcima

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno:
17. Zlatna jabuka
Udruga kuhara VSŽ
Organizatori su zamislili da ovoga puta bude više revijalnog karaktera, ali da se radovi prijavljenih kuhara i slastičara ipak ocjene te da najbolji budu nagrađeni

Pri pomisli na Slavoniju, na Vinkovce, prvo čega se sjetite su tambura, pjesma, veselje i jedinstveni gastro proizvodi. Nije tajna kako se ovdje hrana priprema s posebnom pažnjom i ljubavlju. Stoga i ne čudi kako su upravo Vinkovci mjesto održavanja ukusnih manifestacija s predznakom gastro.

Natjecanje Hrvatskog kuharskog kupa Zlatna jabuka okuplja vrhunske kuhare iz cijele Hrvatske.

Ovogodišnja Zlatna jabuka, napominju, razlikovat će se od dosadašnjih. Organizatori su zamislili da ovoga puta bude više revijalnog karaktera, ali da se radovi prijavljenih kuhara i slastičara ipak ocjene te da najbolji budu nagrađeni s 200 eura za treće mjesto, 400 za drugo mjesto te 600 eura za prvo mjesto.

“Zamislili smo da ovo natjecanje bude trening svim natjecateljima koji se prijave za bilo koju kategoriju na Danima hrvatskog kulinarstva u Osijeku koji će se održati od 20. do 24. studenoga. To znači da će svaki sudionik imati temu za koju se prijavio za DHK u Osijeku, kako profesionalci, tako i učenici”, pojašnjavaju iz udruge.

Uz nagradni fond od 1200 eura, Udruga kuhara i slastičara VSŽ natjecateljima će osigurati i namirnice. Tema Zlatne jabuke standardno je u kategorijama Hladno jelo, Toplo jelo i Desert. 

Voditeljica programa je Ema Salopek, a gosti programa bit će KUD Šumari. Posjetitelje će zabavljati TS Ringišpil.