The Times zna zašto je Zadar idealan spoj prirode, gastronomije i zabave

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:
Ivo Biočina

Renomirani britanski magazin The Times objavio je reportažu o Zadru koja jasno ističe glavne adute našeg srednjodalmatinskog grada. Poznato je da je već dugi niz godina Zadar omiljena destinacija kako domaćih, tako i stranih gostiju, i to ne bez razloga. Raznoliko povijesno i kulturno naslijeđe, prirodno bogatstvo i raskošna gastronomska ponuda ključne su odlike hrvatskog obalnog grada, inače najpoznatijeg po Morskim orguljama i Pozdravu suncu.  

Zadar je puno više od plaže i sunčanja, naglašava u tekstu britanski novinar Mike MacEacheran, koji ne skriva zadivljenost novoobnovljenom šetnicom uz more, rimskim Forumom kao ni crkvom sv. Donata u samom središtu grada. 

Vrhunac gastronomske zadarske scene jest tijekom kasnog ljeta, navodi autor članka opisujući istu kao izuzetno atraktivnu, iznenađujuću i orijentiranu na more. Jedno od centralnih događanja za sve gurmane zasigurno je Zadar Street Food Festival koji se obično održava krajem rujna, a odiše ukusnim i pristupačnim jelima, različitim vrstama koktela te veselim hitovima DJ-a. Poseban štih cjelokupnom zadarskom ugođaju daje tržnica na kojoj se mogu pronaći čuveni hrvatski specijaliteti poput domaćeg maslinovog ulja, paškog sira, ribe i vina. 

Prema riječima MacEacherana, Zadar je odličan izbor i za sve ljubitelje sporta, avanture i boravka u prirodi. Nalazi se u blizini Nacionalnog parka Paklenica i Nacionalnog parka Kornati, a nije mu daleko ni jedna od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj –  pješčana plaža Sakarun na Dugom otoku, baš kao ni ostali skriveni biseri duž obale Lijepe Naše. 

S obzirom na to da popularnost ovog grada godinu za godinom raste sve više, pa se time proširuje i njegova cjelokupna ponuda, novinar The Timesa izdvojio je nekoliko ugostiteljskih i hotelskih objekata za koje vjeruje da su idealan izbor za sve koji maksimalno žele uživati u sada već globalno poznatoj dalmatinskoj prijestolnici.