Split cijeli mjesec u znaku 'Štorije o' spize', mediteranskih gastro užitaka

TZŽ referenca: Splitsko-dalmatinska
Objavljeno:
Mjesec gastronomije u Splitu
TZ Splitsko-dalmatinske
Iz tjedna u tjedan istaknuti domaći chefovi i 27 vrhunskih splitskih restorana nudit će nove jelovnike

Manifestacijom Mjesec gastronomije u Splitu - 'Štorije o' spize' Turistička zajednica i grad Split na jedinstven način promoviraju najveći dalmatinski grad kao vrhunsku eno-gastro destinaciju, tako produljujući turističku sezonu.

Iz tjedna u tjedan istaknuti domaći chefovi i 27 vrhunskih splitskih restorana nudit će nove jelovnike, s biranim mediteranskim namirnicama sljubljene po tradicionalnim dalmatinskim receptima i to po promotivnim cijenama. Na svoje će doći i ljubitelji dobre kapljice 14., 15., 21. i 22. listopada u sklopu Štorije o vinima u Peškariji. Tada će eno-gastro ponudu predstaviti Turističke zajednice Marina, Omiš, Vrgorac i Kaštela.

Splitska ribarnica će tih dana biti mjesto predstavljanja vinara autohtonih i zaboravljenih sorti dalmatinskoga kraja i i ponude domaćih OPG-ova. Vina i delikatese poput pršuta, sira i soparnika moći će se degustirati i kupiti po posebnim, promotivnim cijenama. U subotu, 29. listopada na Prokurativama će se održati Kulinarski gastro show na kojem će najpoznatiji sarajevski chefovi pripremati tamošnje tradicionalne specijalitete, dok će se s druge strane nuditi dalmatinske delicije.