Drugi nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. do 28. studenog u više od 100 restorana diljem Hrvatske. Posjetitelji će moći zaviriti u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 75 kn uživati u slijedu od tri ili više tradicijskih jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, s ljubavlju njeguje i danas.
U Danima okusa hrvatske tradicije s područja Varaždinske županije sudjeluje 15 objekata, nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja. Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. Ipak, pravi se šarm ovih jela skriva u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaćih namirnica.
Ovi objekti posjetiteljima pružaju široku paletu gastronomskog blaga. Mirisi i okusi domaćih namirnica, te jela i pića kojima odišu, pružit će istinski užitak blagovanja i to s potpisom tradicije. Ponude svih restorana uključenih u projekt moguće je pronaći na internetskoj stranici.