Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno:
Pjenušavi srijemski doručak
TZ Vukovarsko-srijemske županije
Pjenušavi srijemski doručak

Ovogodišnji “Pjenušavi srijemski doručak” održat će se 10. srpnja u najistočnijem vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš vinarije Papak, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko – srijemske županije i hotela Dunav.

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca i njihove stare i nove kupce, ljubitelje pjenušaca - na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete - na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu. Doručak će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma, a ponuda će biti bogata, kako priliči Srijemu: poslužit će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće i drugo. 

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13 h ponuditi premijeru jednoga novog vina - „En primeur SRIJEM“ (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs). Za poseban dodatni ugođaj pobrinut će se band Sing Song Swing i Petra Marković.

Program "Pjenušavog srijemskog doručka" uključuje: 

9:30 h - dolazak gostiju
10:00 h – pjenušci dobrodošlice
10:15 h– otvorenje, pozdrav i uvodni govor
10:30 h - doručak u vinogradu uz glazbu
13:00 h - »En primeur« SRIJEM
14:00 h - završetak događaja

Obavezne su rezervacije na brojeve 098 710 644 (Snježana Papak), 098 346 851 (Mladen Papak).
Broj mjesta je ograničen. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka iznosi 100 kuna. 

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku: 

Vinski podrumi i kušaonice 
Prijedlozi za ručak
Prijedlozi za noćenje

Događaj će biti dijelom programa Dunav Art Festivala, o kojem više možete doznati na poveznici

Na "Pjenušavi doručak" ponesite svoje dekice, neku dobru knjigu, odjenite ugodnu odjeću, kremice sa zaštitnim faktorima, šešire - i puno dobre volje☺ . Pokušajte zaboraviti mobitele, i pripazite na blizinu srpske mreže, koja je poprilično skupa, a blizu smo granice... (isključite mobilne podatke!). Druženje s vinarima i drugim ljubiteljima pjenušaca dignut će vas među zvijezde, srijemski doručak vratit će hrani izvorne okuse, pa ćemo zajedno kušati zvjezdice u čaši kako je, navodno, rekao otac šampanjaca Dom Pérignon. Da ipak ne bude previše zvjezdica, preporučamo piti puno vode i držati se hlada.