Kali na otoku Ugljanu, kojima često tepaju da su najribarskije mjesto u Hrvatskoj, od ove sezone ima novo gastro događanje - "Blue Fish Festival" ili, jednostavnije rečeno, feštu od plave ribe. Ideja je bila da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, koju naši ribari ulove, iako često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.
Tako su protekli vikend 18.-20.6. u Kalima kuhali David Skoko, koji često ističe kako je ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Pokazali su kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Ovi vrsni kuhari su osmislili meni od šest jela za tri kaljska gastro dana, a da bi doživljaj bio potpun Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, složio je i vinsku kartu s naglaskom na vinima iz zadarske regije.