U subotu, 5. lipnja 2021. u večernjim satima na šibenskoj rivi kuhat će se, peći i jesti: pidoče na buzaru, na latu, na salatu ili dimljene, pohane i u rižotu. Uz svako jelo preporučit će vam i debit koji tom jelu najbolje pristaje.
Sigurno ste na području oko šibenskog mosta primijetili uzgajališta školjki – dagnji, ili kako u Šibeniku kažu - pidoča. Zbog utjecaja rijeke Krke i fitoplanktona kojima se pidoča hrani, ovdje posebno brzo raste i bogata je mesom. Iako bi pidoča uginula u slatkoj vodi i zapravo je morska školjka, hrana koju joj nosi rijeka koja prolazi kroz krški, vapnenački kraj značajno utječe na njen rast i kvalitetu.
U proljeće, kada zatopli, počinje bujanje mesa u ljušturi pidoče i ona postaje sve punija i ukusnija. Otprilike u isto vrijeme, mladi debit puni se u boce i spreman kreće prema tržištu. Upravo na vašem stolu oni se susreću i nastaje ljubav između pune, mlade pidoče i svježeg, lepršavog debita – kušajte i uvjerite se da su stvarno idealan par.
Taste Like Dalmatia Šibenik čeka da ga upoznate i zaljubite se u njega.