Turistička zajednica Kvarnera i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji u suradnji s Kaval grupom održali su jedinstveno virtualno gastronomsko putovanje po Kvarneru i kvarnerskim okusima. Našim vjernim slovenskim gostima, u ovo doba onemogućene komunikacije i direktnog kontakta, priredili smo iznenađenje baš pred Valentinovo kroz koje smo virtualnim putem, barem na sat vremena, dočarali doživljaj Kvarnera kroz mirise, okuse i priču o kvarnerskim atrakcijama. Gastronomsku prezentaciju pogledajte na Youtube-u.
Putovanje kroz koje su nas vodile direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, Metka Bradetić i direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov ponovno je povezalo vrhunske slovenske i hrvatske kuharske majstore. Meni u tri slijeda tako su pripremali vrhunski mladi chef Mojmir Šiftar (chef budućeg restorana PEN iz Ljubljane), koji je pripremio predjelo od tune, zatim kreativni i iskusni chef Ognjen Novković (chef restorana Kukuriku iz Kastva) je oduševio sa glavnim jelom od ribe, škampa i školjaka, a priznati slovenski chef Igor Jagodic (chef ljubljanskog restorana Strelec) je za brojne gledatelje pripremio desert od limuna, smokava i maslinovog ulja. Nenad Kukurin, vlasnik Hotela i restorana Kukuriku iz Kastva, koji je ujedno i nagrađivani sommelier dao je točku na „i“ kulinarskim delicijama svojom preporukom vina odnosno uz predjelo preporučio je pjenušac Brut nature Vinske kuće Plovanić iz Kastva, uz glavno jelo autohtono crveno vino Sansigot Vinarije Šipun iz Vrbnika, a uz desert lagano crveno vino Cabernet Sauvignon iz Vinarije Pavlomir.