![Frank Heuer GOURMET JESEN NA KVARNERU](/sites/default/files/styles/paragraph_tekst_sa_slikom/public/2020-11/Gourmet%20jesen%20na%20Kvarneru%20-%20autor%20Frank%20Heuer_0.jpg?itok=D8PV9zZE)
Gourmet scena jedan je od zaštitnih znakova regije Kvarner. Dobra hrana i vino oduvijek su bili naši aduti. Potvrda tome su i brojni vrhunski restorani koji su svoje mjesto našli upravo na Kvarneru, a prepoznali su ih i renomirani europski i svjetski gastro vodiči i publikacije, te ih do danas redovito uvrštavaju u svoje preporuke.
Smjena godišnjih doba na Kvarneru je u gastro i eno smislu uvijek uzbudljiva - tako s jeseni i približavanjem zime čuveni kvarnerski restorani mijenjaju i promoviraju svoje nove jelovnike s kreativnim slijedovima i po promotivnim cijenama, koji se sve više baziraju na povezivanju morskog i gorskog dijela regije te kreativnom pristupu u pripremi tradicionalnih kvarnerskih jela uz primjenu modernih kulinarskih tehnika, a sve u pratnji finih kvarnerskih vina i maslinovih ulja,