Dok je boravila u Kaštelima, britansku slastičarku Aggy Dadan oduševio je čaroban pogled na dalmatinsku obalu, kao i gastronomska i vinska baština Kaštela u kojima je pronašla inspiraciju za svoje sljedeće slatko 'remek-djelo'.
Višestruko nagrađivana umjetnica specijalizirana za izradu originalnih slastica, u emisiji Extreme Chocolate Makers na britanskom Channelu 4, predstavila je čokoladnu skulpturu Kaštelanke u narodnoj nošnji te tortu na kojoj je prikazala reljef Kašatela. Epizoda je emitirana početkom svibnja, a uskoro će biti prikazana i u Australiji. Kulinarska emisija iznimno je popularna te ima više od 1,4 milijuna gledatelja.
- Čaroban pogled s balkona u kojem sam uživala tijekom posljednjeg posjeta Kaštelima bio je divna inspiracija za skulpturu Kaštelanke i torte-reljefa koji prikazuje dio obale između Splita i Trogira, koji itekako ima što ponuditi Britancima. S druge strane, kulinarska tradicija Kaštela u potpunosti je promijenila moj stav prema načinu pripreme slastica. Zato sam u tortu odlučila uključiti dodatan sastojak kao posvetu vinskoj tradiciji Kaštela - kaštelanski crljenak, koji joj je u kombinaciji s kremom i ostalim čokoladnim sastojcima dao poseban okus, kazala je Dadan.
Epizoda s Dadan snimljena je u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu prigodom obilježavanja 110. obljetnice turizma grada Kaštela.