Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi iz mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje, magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima.
Tijekom manifestacije Krk Food Fest od 19. travnja do 31. svibnja, 20-ak restorana na otoku Krku prilagodilo je svoje menije koristeći u pripremi jela namirnice koje su u vrijeme proljeća najukusnije. Krčki restorani tako nude preko 100 različitih jela sa brojnim otočnim delicijama - šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.
Organizatori manifestacije su Turistička zajednica otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice s područja otoka Krka u suradnji s Gastronautima.
Više doznajte ovdje.