Kategorija:
Objavljeno:
U sklopu Dana rapske kuhinje koji su se od 8. do 12. travnja 2013. godine održali u ljubljanskom hotelu Slon, danas je za predstavnike medija te slovenskih turističkih agencija i hotelijera održana prezentacija regije Kvarner s naglaskom na otok Rab. U uvodnom dijelu, nazočne je pozdravio direktor TZG Raba, Nedo Mikelić nakon čega je uslijedila prezentacija otoka i njegovih potencijala koju je održao voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić. Istaknuo je kako je Rab zahvaljujući mediteranskoj blagoj klimi, zdravstvenom i aktivnom turizmu destinacija koja je zanimljiva tijekom cijele godine. Posebno je naglasio kako je Rab Slovencima brzo i lako dostupna destinacija te kao takva vrlo primjerena za vikend odmore. Također, Rab nudi kilometre uređenih biciklističkih i pješačkih staza, a koje Slovenci kao poznati ljubitelji aktivnog turizma veoma rado posjećuju.
Potom je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov uzvanike upoznala sa programima Kvarner Family koji već pune dvije godine pomaže privatnim iznajmljivačima smještaja te ujedno i gostima garantira kvalitetu. Također, prezentirala je i projekte Kvarner gourmet i Kvarner food nove brendove turističke regije Kvarner kojima će se na ovom području marketinški zaokružiti priča o primorsko-goranskoj gastronomiji. Ovo je temelj za osmišljavanje gastro tura, u koje se onda mogu uklopiti wellness, outdoor aktivnosti, kulturna ponuda, manifestacije i slično, istakla je direktorica županijske turističke zajednice.
Na kraju prezentacije, goste je pozdravio i Veleposlanik Republike Hrvatske u Sloveniji Svjetlan Berković koji je izrazio zadovoljstvo i uvjerenje da će ove dvije susjedne države sa ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i dalje razvijati dobre susjedske odnose, a od kojih će koristi imati i jedna i druga strana.
Ovu prezentaciju je uz obilje promidžbenih materijala upotpunila ponuda kvarnerskih i rapskih delicija poput poznate rapske torte, kvarnerskog škampa, šparoga, itd.