2. Forum gastronomije „Kvarner - europska regija gastronomije 2026“ u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera održan u Opatiji

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno:
Irena Peršić Živadinov i ambasadori
TZ Kvarnera
Ambasadori svojim angažmanom i predanošću pridonose promociji tradicionalnih kvarnerskih jela i lokalnih proizvoda, od kojih je svaki nositelj ne samo kulinarske baštine, već i identiteta regije

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera u Opatiji je 4. studenog 2024. godine održan 2. Forum gastronomije koji je okupio brojne stručnjake. Ovaj važan događaj za regiju Kvarner, koja je nositelj titule Europske regije gastronomije u 2026. godini, pružio je platformu za raspravu o eno-gastronomskom turizmu Kvarnera te važnosti međusektorske suradnje. 

Kvarner, kao regionalni lider u eno-gastronomiji, nastoji povezati cjelokupni kvarnerski gastronomski lanac - od poljoprivrednih proizvođača, preko ugostitelja, vinara do turizma, čime se stvaraju novi poslovni modeli i jača prepoznatljivost regije na međunarodnom tržištu. Pored zanimljivog i edukativnog panela na kojem su sudjelovali dionici i partneri na projektu „Kvarner - Europska regija gastronomije 2026“, a to su Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko-goranska županija, udruženje Vina Kvarnera i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, forum je također bio prilika za uručivanje priznanja ambasadorima projekta „Kvarner - Europska regija gastronomije 2026“. 

Ambasadori svojim angažmanom i predanošću pridonose promociji tradicionalnih kvarnerskih jela i lokalnih proizvoda, od kojih je svaki nositelj ne samo kulinarske baštine, već i identiteta regije. Ovaj inspirativni susret pokazao je koliko je važno povezati sve sektore kako bi se ojačala gastronomija Kvarnera te očuvala i promovirala kulturna baština. Sa zajedničkim radom, Kvarner nastavlja jačati svoju poziciju na europskoj karti gastronomije, otvarajući vrata novim mogućnostima za suradnju, investicije i održivi turistički razvoj.